"Hun warme vriendschap is onbeschrijfelijk"

CAROLINA EN ARLETTE HOUDEN KUNSTVEILING VOOR GEHANDICAPTENHUIS

Carolina en Arlette verzamelden al meer dan honderd kunstwerken die zullen geveild worden voor het goede doel.
Alfons Schryvers Carolina en Arlette verzamelden al meer dan honderd kunstwerken die zullen geveild worden voor het goede doel.
De Stabroekse Carolina Pauwels start samen met Arlette Carrein uit Roeselare een online kunstveiling ten voordele van het centrum voor gehandicapten 'Ghislain Dubé' in Bolivia. Carolina kwam er in 2011 voor het eerst mee in contact en meteen sprong de vonk over. "Het extraatje dat we kunnen bieden zal voor hen een wereld van verschil maken. Vooral betreffende comfort en mobiliteit kan er nog veel verbeteren", zegt Carolina, die samen met Arlette de volledige opbrengst ter plaatse zal besteden.

Begin november vertrekt Carolina Pauwels, verpleegkundige bij Klina Brasschaat, al voor de negende maal naar Oruro in Boliva. "Tijdens mijn eerste bezoek was er meteen een klik met het land. Nadien heb ik er geholpen in een kinderziekenhuis en ben ik in contact gekomen met de gehandicapteninstelling Ghislain Dubé. Het waren drukke dagen. In de voormiddag bij de gehandicapten en in de namiddag paraat in het kinderziekenhuis. Uiteindelijk raakte ik nauwer betrokken bij de gehandicapten. Ondanks hun beperkingen geven ze een warme vriendschap en zijn ze altijd eerlijk en spontaan. Het centrum voor speciaal onderwijs behoort tot het district van Oruro en momenteel verblijven er ongeveer 55 gasten. De infrastructuur bestaat uit kleine lokalen en de gasten krijgen er nauwelijks begeleiding. Om het basiscomfort te verbeteren is aangepast meubilair nodig, een nieuw busje, en ook enkele rolstoelen".

Al dansend met de gahandicapten kunnen Carolina en Arlette zich helemaal uitleven.
RV Al dansend met de gahandicapten kunnen Carolina en Arlette zich helemaal uitleven.

Beetje overheidssteun

Carolina en Arlette hopen enkele duizenden euro's bijeen te krijgen.


"De instelling krijgt een beetje steun van de overheid maar dat is nauwelijks voldoende om te voorzien in de basisbehoeften", zegt Carolina. "Om aan extra inkomsten te komen verkoopt de instelling zelfgemaakte producten zoals koekjes. Met een eigen bakoven kunnen ze die zelf bakken en op die mannier inkomsten creëren die nadien kunnen geïnvesteerd worden".

Keramiek

Arlette Carrein, gepensioneerde laborante, is verre familie van Carolina en beiden bezochten ze al verschillende malen de instelling. Arlette is creatief met keramiek en daaruit ontstond het idee om een kunstveiling te organiseren. "De opbrengst moet dienen om te helpen bij de uitbouw van hun centrum. Onze oproep bij kunstenaars, om een werk gratis af te staan, bleef niet onbeantwoord. We verzamelden een honderdtal werken van ceramiek, beeldhouwwerken en schilderijen. De kunstwerken zijn origineel en handgemaakt door Belgische en Nederlandse kunstenaars. Voor de verkoop werken we samen met het online veilinghuis Catawiki".

Tombola

Alle kunstwerken, met de nodige info, zijn te bekijken via de pagina http://tinyurl.com/y83dea4r. Bieden kan tot midden volgende maand. Onverkochte werken gaan in de prijzenpot van een tombola.


Lotjes zijn te verkrijgen aan 5 euro per stuk. Stortingen kunnen via rekening BE 51973023738762. Met de vermelding van je e-mailgegevens krijg je nadien de uitslag van de tombola toegezonden.


Meer info krijg je via 0496-02.98.67 of carolinepauwels@hotmail.com