Weldra Nina Derwaelstraat of -plein in haar thuisstad Sint-Truiden

Volgende week zaterdag volgt wellicht een Ninapéro

Nina Derwael tijdens het eerdere eerbetoon als Europees kampioene. Nu komt er een straatnaam bij.
Mine Dalemans Nina Derwael tijdens het eerdere eerbetoon als Europees kampioene. Nu komt er een straatnaam bij.
Turnster en kersvers wereldkampioene Nina Derwael krijgt in thuisstad Sint-Truiden een eigen straat of plein naar zich vernoemd. “En als ze uit Sint-Truiden verhuist, wordt ze ook ereburger”, zegt schepen Carl Nijssens.

De Truiense schepen van Sport Carl Nijssens was euforisch na de historische prestatie van zijn stadsgenote, die zich als eerste Belgische gymnaste tot wereldkampioene kroonde. “Ongezien! Wat een eer voor onze stad. We gaan dan ook alle registers opentrekken. Zo komt er een megaspandoek op de Grote Markt om haar proficiat te wensen. We zullen Nina en haar familie koninklijk in het stadhuis ontvangen. Als kers op de taart zal de eerstvolgende straat of het eerstvolgende plein haar naam dragen. Op die manier blijft haar prestatie voor eeuwig en altijd in de Truiense geschiedenis gegrift. Daarbij krijgt ze het ereburgerschap aangeboden van de stad Sint-Truiden.”

Daarvoor moet Nina wel van domicilie veranderen, want in Sint-Truiden bekom je het ereburgerschap enkel als je niet meer op deze wereld rondloopt of als je niet meer in de stad woont. Deze regel moet verhinderen dat de stad anders te kwistig met ereburgerschappen zou rondstrooien.

Ninapéro

Nina Derwael landt wellicht zondagavond om 17.30 uur alleen op Zaventem. Haar ouders zitten op een latere vlucht en landen wellicht maandag. Nina wil alle festiviteiten samen met haar ouders vieren. Vandaar dat er volgende week zaterdag wellicht in de voormiddag een ‘Ninapéro’ op de Truiense zaterdagmarkt zal gehouden worden. Alle Truienaren kunnen dan overvloedig toosten op hun nieuwe wereldkampioene.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.