Twee verdachten van diefstal met geweld in Sint-Truiden aangehouden

Archiefbeeld.
Belga Archiefbeeld.
De onderzoeksrechter in Hasselt heeft de twee verdachten aangehouden en opgesloten die zaterdagochtend na een politieachtervolging onderschept werden. Dat maakte het Limburgse parket vandaag bekend. Twee mannen uit het Luikse worden verdacht van een diefstal met geweld in Sint-Truiden. Het duo werd opgepakt na een politieachtervolging van Sint-Truiden tot in Hasselt, ter hoogte van de abdij van Herkenrode.

Er zaten aanvankelijk drie personen in het voertuig dat achtervolgd werd. De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad kon er twee klissen. 

De verdachten waren vanuit Sint-Truiden gevlucht via Alken en verder over de Trekschurenstraat in Hasselt richting Herkenrode. Ze pleegden daarbij verschillende verkeersinbreuken. 

Bij de zoekactie naar de verdachten werd een speurhond ingezet. Er vielen geen gewonden, maar een voertuig van de politie liep wel lichte schade. Het onderzoek naar de diefstal is handen van de federale gerechtelijke politie van Limburg. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patje Moyens

    En als ze nu direct aan het parket van Luik worden overgedragen dan kunnen ze vannacht al thuis slapen.