Truienaren geven massaal winterkleding weg aan stadsgenoten

Truienaren doneren meer dan 1000 kledingstukken
RV Truienaren doneren meer dan 1000 kledingstukken
Tijdens het winterevenement ‘Lichtjes in het Park’’ zakten honderden Truienaren  met zakken vol sjaals, mutsen, jassen en andere winterse kinderkledij af naar het stadspark. Die worden nu verdeeld over organisaties die de kledingstukken zullen bezorgen aan ouders voor wie het financieel niet zo voor de dag gaat.

Vlak voor Kerst vond in het stadspark van Sint-Truiden de eerste editie plaats van ‘Lichtjes in het Park’. Het familie-event bracht inwoners samen rond allerlei gezellige activiteiten. Bezoekers werden ook aangespoord om warme kinderkleding mee te brengen. Die oproep vond massaal gehoor.

1.000 kledingstukken

“In totaal hebben we ruim 1.000 kledingstukken ingezameld tijdens deze eerste editie. Dat is fantastisch gewoon én het bewijst dat onze Truienaren een héél warm hart hebben voor diegenen die het minder goed hebben. Vandaag hebben we alle ingezamelde kleding overgedragen aan acht lokale organisaties die ervoor gaan zorgen dat alles op de juiste plek terechtkomt, zodat in onze stad deze winter geen enkel kind in de kou blijft staan! Ik wil ook graag iedereen hartelijk bedanken voor de enorme bijdrage. Een dikke merci!”, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

Habbekrats, Fedasil, team Hope, Bazar Bizar, de weggeefwinkel, Onder Ons, de kringloopwinkel en Sint-Vincensius nemen ieder een gedeelte van de verzamelde kleding in ontvangst. Ouders die het minder breed hebben, kunnen er aankloppen om hun kinderen toch warm in te duffelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.