Truienaar krijgt celstraf met uitstel voor seks met minderjarige

Een 21-jarige jongeman uit Sint-Truiden krijgt een celstraf van zes maanden met uitstel. Hij had op 22 juni 2015 op zijn achttiende seks met een meisje van veertien jaar. De verklaringen verschillen sterk van elkaar, maar de seks op zich wordt niet betwist.

"Volgens het slachtoffer bleef de beklaagde na telefonisch contact aansturen op seksuele contacten en het doorsturen van naaktfoto's. Na een examen van het meisje, greep hij haar bij de hand, nam haar mee naar het appartement en hadden ze seks. Aan de deur vroeg hij haar volgens het slachtoffer om te zwijgen. Twee maanden later biechtte zij het verhaal dan toch op aan haar vriendje en moeder", stelt de procureur. "De beklaagde werd verhoord, maar liet verstaan dat de seks plaatsvond met wederzijdse toestemming. Ze leerden elkaar kennen via Facebook en deelden sms'jes, selfies en naaktfoto's. Gezien de leeftijd van het meisje, zijn de feiten sowieso strafbaar." 

Er werd vanuit de verdediging gevraagd om een opschorting, maar daarvoor worden de feiten beschouwd als te ernstig. Ook de ontzetting uit de rechten werd voor een periode van drie jaar met uitstel uitgesproken. Voor de verdere afhandeling is er een heropening der debatten op 1 februari 2019.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.