Tirolerkledij, halbe Liters en viel Spaß op vijftiende Oktoberfeest

Deze feestvierders zijn uitgedost in de authentieke Tirolerkledij.
Mine Dalemans Deze feestvierders zijn uitgedost in de authentieke Tirolerkledij.
Gisteren organiseerden de Oppenheimers uit Velm, deelgemeente van Sint-Truiden, al voor de vijftiende keer hun Oktoberfeest.

De Oppenheimers bestaan al sinds 1974. De blaaskapel werd toen genoemd naar 'Oppum', een verdwenen gehucht te Borlo. Omdat het repertorium vaak bestond uit volksmuziek uit Zuid-Duitsland, werd het achtervoegsel 'heimers' aan de naam toegevoegd. Intussen organiseert de bende jaarlijks twee grote feesten: het Bloesemterras, dat plaatsvindt op de vierde zondag van april én de Oktoberfeesten, op de eerste zondag van oktober.


En zo was het dus gisteren voor de vijftiende keer tijd voor de traditionele lederhosen, halbe Liters bier en viel Spaß. De feestelijke hoogdag werd op gang getrapt met een eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk in Velm. Hierna kon het feest helemaal losbarsten met een apertiefconcert in het Parochiaal Cultureel Centrum. Vervolgens kon de innerlijke mens versterkt worden met echte Duitse Casselerrib of 'Käse und schinkenplatte'. En het bier werd natuurlijk een hele dag lang geschonken in de eigenste Oppenheimer halve liter pot. Ein Prosit! (BVDH)

Soms zegt een beeld meer dan 1.000 woorden.
Mine Dalemans Soms zegt een beeld meer dan 1.000 woorden.