Mountainbikeparcours in overstromingsgebied officieel geopend

Enkele jonge mountainbikers proberen het parcours uit.
Foto Mine Dalemans Enkele jonge mountainbikers proberen het parcours uit.
In het overstromingsgebied van Bernissem kan je voortaan ook aan sport doen. Een technisch mountainbikeparcours en een uitgestippelde wandellus geven het terrein rond het wachtbekken een nieuw gezicht.

Het nieuwe parcours maakt deel uit van het mountainbikenetwerk Euregio, dat alleen al in Haspengouw voor bijna 300 kilometer aan routes heeft. Toch bleven de meer gedreven fietsers tot op vandaag op hun honger zitten. "Onze provincie heeft nagenoeg geen aanbod aan technische mountainbikepistes die gebruikt kunnen worden als trainingsparcours voor wedstrijdbikers en voor opleidingsdoeleinden", zegt gedeputeerde van Mobiliteit en Routenetwerken Jean-Paul Peuskens. "De troeven van dit gebied werden dan ook ten volle benut om naast de overstromingsfunctie een recreatieve functie te geven aan deze site."


Het gaat om een parcours van 4,5 kilometer, dat ook gebruikt kan worden als chronoparcours. Competitiebeesten kunnen hun rondetijd laten registreren via verschillende apps en op die manier met elkaar vergelijken. "We zijn erg blij dat Sint-Truiden er een unieke trekpleister voor mountainbikers bij krijgt", zegt schepen van Sport Carl Nijssens (CD&V). "We verleenden als stad graag onze medewerking en we ondersteunen ook het project van de leerlingen houtbewerking van Technicum, die het parcours nog verder zullen uitbreiden met een extra technische strook."


Ook wandelaars worden op hun wenken bediend met een nieuwe bewegwijzerde route van 3,6 kilometer. (KTL)