Motorbendes palmen Brustem in

FILMPLOEG 'BOWLING BALLS' HOUDT LAATSTE DRAAIDAG OP MILITAIR DOMEIN

Acteurs Manou Kersting, Peter Van Den Begin, Sven De Ridder en Wim Opbrouck (vlnr.) hebben plezier op de set op het militaire domein van Brustem.
Foto Borgerhoff Acteurs Manou Kersting, Peter Van Den Begin, Sven De Ridder en Wim Opbrouck (vlnr.) hebben plezier op de set op het militaire domein van Brustem.
Sint-Truiden lijkt wel het Hollywood van Limburg te worden. Na 'Katarakt' en 'Rundskop', streek er opnieuw een filmploeg neer op de oude militaire basis. Bekende Vlaamse acteurs zoals Wim Opbrouck en Peter Van Den Begin hielden er de laatste opnamedag van 'Bowling Balls', een nieuwe film over een onmogelijke liefde tussen leden van twee rivaliserende motorbendes.

De nieuwe film van regisseur Marc Punt 'Bowling Balls' vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde tussen twee leden van rivaliserende motorbendes. "Het fenomeen 'motorbendes' intrigeerde me wel", vertelt de regisseur. "Langs de ene kant stellen ze zich boven de wet, maar toch schikken de leden zich naar een aantal clubregels. Die regels sluiten een relatie met een lid van een andere club uit."


Voor de film scheurden een aantal bekende Vlaamse acteurs zoals Wim Opbrouck, Sven de Ridder, Peter Van Den Begin, Peter Thyssen, Manou Kersting, Jonas Van Geel en Filip Peeters op een echte Harley Davidsons langs de oude militaire landingsbaan. Voor sommigen van hen ging een jongensdroom in vervulling. "De dag dat de Harley's hier toekwamen, kwam de kwajongen in veel acteurs naar boven", lacht productiemanager Wim Goossens. "Toch liep dat motorrijden niet voor iedereen meteen van een leien dakje. We moesten sommige acteurs rijles geven. Uiteindelijk sneuvelde er één koppeling, maar dat werd door de hoofdtechnicus van Harley Davidson vlug verholpen."

Unicum in Vlaanderen

De keuze om in Brustem te filmen, is niet toevallig. "We zochten een locatie waar we ongestoord konden werken. Door de oppervlakte van de oude landingsbanen was Brustem onze voorkeurslocatie. Hier kan je met de camera 360° draaien zonder storende elementen in beeld te hebben. Dat is toch wel een unicum in Vlaanderen. We waren dan ook zeer gelukkig dat de stad onmiddellijk haar medewerking verleende", weet Wim.


Ook voor acteur Jonas Van Geel was het werken op de oude legerbasis een openbaring. "Ik kende Sint-Truiden wel dankzij het voetbal, maar deze schitterende locatie had ik nog nooit gezien. Je kan hier echt heel fijn en ongestoord rijden met de motor. Door mijn druk werkschema heb ik niet veel tijd om Sint-Truiden verder te verkennen want acteurs, die werken alleen maar", lacht hij.

Ketnet

Het stadsbestuur ziet het aantal filmaanvragen alsmaar toenemen. "Het is fantastisch dat ze de opnames op het terrein van Brustem willen doen", vindt schepen van cultuur Roger Clerinx. "Het brengt onze stad positief in beeld en voor de citymarketing zijn dergelijke producties enorm belangrijk. Eind augustus zakt ook Ketnet naar Brustem af om opnames te maken voor de jeugdreeks 'Helden'. Daarnaast zijn er ook al aanvragen voor fotoshoots en de opnames van videoclips. We bekijken de aanvragen met een open vizier en als ze een meerwaarde voor de stad bieden, keuren we hun aanvraag met plezier goed", besluit Clerinx.


De film Bowling Balls zal eind dit jaar, vanaf woensdag 17 december, in de filmzalen te bewonderen zijn.