Mignolet helpt kandidate Miss Limburg met campagne

Ilona Willaerts (23) uit Velm doet een gooi naar het kroontje van Miss Limburg, en voert meteen ook Liverpool-keeper Simon Mignolet op in haar promotiecampagne. Samen verloten ze een truitje en een bal voor het goede doel.

Ilona, die in haar tweede jaar kinderbegeleiding in Leuven zit, hoopt om op 14 september in het Plopsa Theater in De Panne het kroontje van Miss Limburg weg te kapen. De winnares en eerste eredame van die wedstrijd mogen daarna deelnemen aan de Miss België-verkiezing. Ilona kan alvast beroep doen op de hulp van Simon Mignolet, Rode Duivel en doelman van de Engelse topclub Liverpool. Hem kent ze via haar nicht, die getrouwd is met oud-international Tom Soetaers. "Wanneer Simon in België is, spreken we altijd wel even af", vertelt ze. "In het verleden heb ik hem geholpen met onder meer zijn ALS-project, en deed ik wat promowerk voor zijn koffiebar Twentytwo Coffee."

Scholen bouwen in Cambodja

Samen veilen ze nu een bal en een truitje, dat Mignolet droeg tijdens een Premier League-wedstrijd, voor de organisatie Hope for the Children. "Dat is een project van de organisatie achter Miss België", klinkt het. "Het geld dat we ophalen, zal gebruikt worden om scholen te bouwen in Cambodja, alsook sanitaire voorzieningen in dorpen waar dit tot op vandaag niet vanzelfsprekend is."


De veiling loopt nog tot en met donderdag. Deelnemen doe je door via Facebook een bericht te sturen naar Ilona. Het huidige bod staat op 200 euro voor het truitje en 80 euro voor de bal. (KTL)