Keizerlijke Commanderie van Haspengouwse Fruyteniers is 15 nieuwe leden rijker

De Keizerlijke Commanderie van de Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie
RV De Keizerlijke Commanderie van de Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie
De Keizerlijke Commanderie van de Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie hield zaterdag zijn 43ste kapittelbanket in aanwezigheid van 120 vrienden uit de fruitsector. Twee nieuwe leden traden toe tot het Praesidium van de Keizerlijke Commanderie: de nieuwe maarschalken zijn Frederik Reynders, leraar en stadsbeiaardier van Sint-Truiden, en Herman Vanmarsenille, een fruitteler uit Boekhout.

De 120 aanwezigen vertegenwoordigden de veilingen BelOrta en BFV, de beroepsorganisaties uit de fruitteeltsector zoals de Studiekring Guvelingen en PCFruit en de bevriende Ordes en Confréries van de Hasseltse Jenever, de Hasseltse speculaas en het Kortessems Fruit.

Grootmaarschalk

Philippe Appeltans, de kersverse directeur van BelOrta, Luc Vanoirbeek, de nieuwe algemeen secretaris van het VBT (Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen) en Jo François, schepen van Financiën van Sint-Truiden mochten zich vervoegen tot  de Keizerlijke Commanderie van de Haspengouwse Fruyteniers. Ook Alex Vanbrabant, voorzitter van de Confrérie van de Hasseltse jenever, Luc Vandijck, financieel directeur van de stad Sint-Truiden en Jozef Vervoort, directeur van de vzw Atlantis, werden geridderd met de titel van grootofficier.

Voetvolk

Maar ook voor het voetvolk is er een plaats bij de Commanderie. Peter Onkelinx (BFV), Erika Vanvuchelen (Grazense speculaas), Veerle Leurs (Orde van de Hasseltse Speculaas), Annelies Coussé (Vakblad Fruit), Willy Lambrichts (Confrérie van het Kortessems Fruit), Yves Festraets (Koninklijk Stedelijk Feestcomité) en Raf Rutten (Studiekring Guvelingen) mogen zich voortaan officier nomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.