Gert Stas nieuwe fractieleider sp.a Sint-Truiden

Gert Stas volgt Filip Moers op, die na 11 jaar als schepen en 6 jaar als fractieleider de fakkel doorgeeft.
RV Gert Stas volgt Filip Moers op, die na 11 jaar als schepen en 6 jaar als fractieleider de fakkel doorgeeft.
Gert Stas (44) wordt vanaf volgende maand de nieuwe fractieleider van sp.a in de Truiense gemeenteraad. Hij volgt de ervaren Filip Moers (58) op.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober ging sp.a van negen naar tien verkozenen. Zo werd de partij samen met CD&V de grootste fractie in Sint-Truiden. Deel uitmaken van het bestuur zat er evenwel niet in.

Gert Stas behaalde zelf ook een sterke individuele score. “Het is duidelijk dat vele Truienaars andere prioriteiten hebben dan het huidige en weldra uitgebreide stadsbestuur”, zegt hij. “We willen dan ook de hand reiken om, met onze ervaring en nieuwe ideeën, het leven van de Truienaars te verbeteren. Anderzijds zullen we er niet voor terugdeinzen om hard oppositie te voeren wanneer de situatie daar om vraagt. Ons criterium voor het beleid zal altijd zijn: hoe wordt onze stad hier leefbaarder door?”

Stas is historicus en psycholoog, en zetelt al sinds 2013 in de gemeenteraad. Hij is vooral gekend om zijn kennis inzake duurzame stadsontwikkeling, jeugd- en beleidszaken. “Maar ik leer nog altijd enorm veel bij van mijn voorganger Filip Moers”, klinkt het. “Hij is een wandelende studiedienst. Ik hoop dat we hem nog lang aan onze zijde mogen hebben.” En dat zit voorlopig wel snor. “Ik wil de nieuwe generatie in de komende zes jaar wel nog verder op pad helpen”, zegt Moers. “Maar dan roept mijn pensioen. (lacht)”

Of de relatief jonge Stas nu ook baas wordt binnen de partij, valt nog af te wachten. De nog altijd populaire ‘ouwe rot’ Ludwig Vandenhove blijft immers ook op post in de hoogste rangen van de Truiense sp.a.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.