FrUiT- & Cultuurmarkt was een schot in de roos!

Sint-Truiden stalde haar oogst uit
Dirk Selis Sint-Truiden stalde haar oogst uit
Wie als allereerste de vers geoogste streekproducten wou degusteren en tussendoor ook wat cultuur wou opsnuiven, moest afgelopen zondag in Sint-Truiden zijn. Op de Groenmarkt en het Abdijplein konden bezoekers het beste wat de streek te bieden heeft proeven, ontdekken en bewonderen. 

Sint-Truiden stalde haar oogst uit op de FrUiT- & Cultuurmarkt. Bezoekers proefden er niet alleen van vers geplukt fruit en streekproducten, ze krijgen ook een voorsmaakje van het nieuwe cultuurseizoen dat in de startblokken staat. In totaal waren er meer dan vijftig standhouders.

“Met een gemiddeld bezoekersaantal van 7.000, is de jaarlijkse FrUiT- & Cultuurmarkt een sterkhouder in ons nazomerseizoen. Je kon er oude fruitvariëteiten ontdekken, proeven van de nieuwe frisse appels, je favoriete streekbier kopen of kennismaken met nieuwigheden op de streekproductenmarkt met meer dan twintig standhouders. Door de moeilijke situatie waarin onze fruittelers verkeren, was dit evenement ook een ideale gelegenheid om hun aanbod te promoten”, vertelt schepen van Landbouw en Fruitteelt Hilde Vautmans

"September is natuurlijk ook traditioneel de start van een nieuw werkjaar voor onze vele culturele organisaties en dus ook van een nieuw UiTaanbod. Op de FrUiT- & Cultuurmarkt stelden wij samen met meer dan dertig Truiense verenigingen onze werking voor. Met een gevarieerd aanbod, van foto en video tot volksdans en theater, wisten de bezoekers niet waar eerst te kijken”, aldus nog schepen van Cultuur Johan Mas.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.