Extra signalisatie voor nieuwe verkeerssituatie stationsomgeving

Extra signalisatieborden zetten de nieuwe verkeerssituatie aan de stationsomgeving duidelijker in de verf. Sinds enkele maanden is de stationsparking met de wagen namelijk niet meer bereikbaar via het stationsplein. De parking in- en uitrijden gebeurt langs de Tiensesteenweg.

Auto’s die op de Prins Albertlaan in de richting van het station rijden, worden nu verplicht - linksaf - de Stationsstraat binnengeloodst. Dat verhindert dat er verderop conflictsituaties ontstaan. Verkeer komende uit de Gazometerstraat moet aan het kruispunt met de stationsparking rechtdoor. Een bijkomend signalisatiebord weerhoudt chauffeurs af te slaan naar de stationsparking.

Zachte weggebruikers (fietsers en voetgangers) kunnen de stationsparking wel nog bereiken via het stationsplein. Voor bussen van De Lijn geldt een afzonderlijke verkeersregeling. Indien hun rijroute het vereist, kunnen ze het traject langs de stationsparking blijven gebruiken.

“Gebruikers van de stationsparking maakten ons erop attent dat de nieuwe verkeerssituatie hen nog niet volledig duidelijk was. We hebben op basis van hun suggesties daarom bijkomende signalisatie voorzien”, vertelt schepen van Mobiliteit Bert Stippelmans.

“De nieuwe signalisatie zorgt nu voor meer duidelijkheid en daarmee ook voor een vlottere verkeersafwikkeling”, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.