Eerste Beiaardcantus meteen schot in de roos

Het academiejaar moet officieel nog beginnen, maar deze studenten vliegen er al even in.
TONY VAN GALEN Het academiejaar moet officieel nog beginnen, maar deze studenten vliegen er al even in.

De Groenmarkt was gisteren volgestouwd met studenten vanuit heel Vlaanderen, toen oppertruienaar Christophe Eelen het Truiens volkslied 'Sint-Truin, ich zien oech gèèn' aanhief. Alle 500 studenten veerden recht.


Michiel Vandenbosch, oud-praeses van Moeder Kanarie toonde zich een tevreden man. " We zijn vandaag met maar liefst 500 studenten vanuit heel Vlaanderen die hier onder de toren van ons prachtig belfort komen verbroederen. Graag wilden we onze mooie stad aan onze medestudenten tonen. Daarom organiseerden wij een Beiaardcantus. Tijdens deze speciale editie worden dan ook alle liederen begeleid door onze prachtige beiaard."


Tussen de deelnemers ook overjaarse student Des (53), die in 1988 afstudeerde aan de Normaalschool in Hasselt. "Ik ben eigenlijk een beetje beschaamd dat ik hier met mijn lint tussen de jeugd vertoef, maar het is toch zo zalig om je terug even student te wanen!"


Stefanie Timmermans (22) uit Heers studeert rechten aan de UHasselt en neemt een snippermoment om even uit haar drukke verkiezingscampagne te ontsnappen. "Fijn om hier vandaag met mijn vriendinnen te zijn. Zo"n 20 pinten gaan er vanavond wel in. Of dacht je dat vrouwen geen pint kunnen drinken. (lacht)"


(DSS)