Dertien tips in verkrachtingszaak bejaarde vrouw (83)

De politie heeft dertien tips ontvangen na het opsporingsbericht in de verkrachtingszaak op een 83-jarige vrouw uit Sint-Truiden. Dat bevestigde het parket.

In het opsporingsbericht worden beelden getoond van een volwassen man die in de omgeving van het appartement van het slachtoffer wandelt in de Haardstraat rond 18.30 uur. Vermoedelijk gaat het om de dader. Op basis van de getuigenis van de bejaarde vrouw werd ook een robotfoto verspreid. "In totaal kregen we nu dertien tips binnen", vertelt Pieter Strauven van het parket.


"We kunnen nog niet meegeven of die tips effectief kunnen leiden daar de verdachte. Er is in elk geval nog niemand opgepakt."


De feiten dateren van 9 februari eerder dit jaar. De vrouw - een grootmoeder met kleinkinderen - woonde alleen in het appartement en werd aangevallen door een voorbijganger die plots aanbelde.

Inwendige bloedingen

"Ik werd naar binnen geduwd, en hij smeet me op de zetel, waarna hij mijn kleren begon uit te trekken", vertelde de vrouw aangeslagen. "Ik ben die avond zelfs het bewustzijn verloren. Nog steeds word ik opgevolgd onder doktersbegeleiding aangezien ik een aantal inwendinge bloedingen had opgelopen. Ik begrijp niet waarom ik dit nog op mijn oude dag moet meemaken. Elke avond bid ik dat ze hem pakken." Volgens de vrouw zelf was de dader iemand van de Sikh-gemeenschap. Of er in die gemeenschap ook gezocht wordt, kon niemand bevestigen. (MMM)