Danny Boffin in problemen met domicilie

EX-RODE DUIVEL EN KANDIDAAT 'STERK' MAG GEEN TRUIENAAR MEER ZIJN

Ex-voetballer Danny Boffin.
Foto repro Dick Demey Ex-voetballer Danny Boffin.
Danny Boffin, ex-profvoetballer en kandidaat voor de partij SterK Sint-Truiden, is tegen zijn zin ambtshalve geschrapt als Truienaar en is nu officieel inwoner van de gemeente Alken.

De gewezen voetballer en Truiens icoon Danny Boffin was na een periode van zeven maanden afwezigheid in juni van dit jaar terug in zijn geboortestad komen wonen. Danny ging niet op een nieuw adres wonen maar huisde bij zijn moeder in.

Gelijktijdige controle

"Ik wou mijn mama bijstaan in de moeilijke periode na het overlijden van mijn vader. Na een controle van de wijkagent ben ik zoals elke burger mijn identiteitskaart gaan laten veranderen op het gemeentehuis." zegt Danny Boffin. Enkele dagen nadat alle formaliteiten voltrokken werden en Danny officieel terug in Sint-Truiden woont, vindt er gelijktijdig een spontane controle op het woonadres en op het adres van Danny zijn vriendin. Boffin verbleef op dat ogenblik bij zijn vriendin in Alken. Blijkbaar voldoende om de Truienaar ambtshalve te schrappen in Sint-Truiden en meteen een kruis te maken over zijn politieke ambities. Boffin was een van de sterkhouders op de lokale lijst Sterk. "Stel je voor, ik ben heel mijn leven een fiere Truienaar geweest en nu plots zou ik als Alkenaar door het leven moeten?"


Op de dienst bevolking in Sint-Truiden verwijst men naar de gemeente Alken. Schepen van Burgerzaken Carl Nijssens geeft uitleg: "Als schepen van burgerzaken kan ik niet ingaan op individuele dossiers omwille van de persoonlijke levenssfeer. Onze dienst kan wel bevestigen dat er een aanvraag tot domicilie is ingediend door de heer Boffin. Binnenlandse zaken adviseerde echter bijkomende info en onderzoek van de gemeente Alken. Dit heeft de politie van de gemeente Alken gedaan, waarna de gemeente Alken besloten heeft om Danny Boffin ambtshalve weer in te schrijven in het bevolkingsregister van Alken."

Expliciete vraag

De burgemeester van Alken Marc Penxten is echter formeel: "Wij hebben dat op expliciete vraag van de stad Sint-Truiden gedaan, normaal gezien doen wij dat niet. Ik heb begrepen dat Danny opkomt in Sint-Truiden, misschien dat dit de bijzondere interesse van sommigen in dit dossier verklaart".


De voorzitter van de politieke partij Sterk, Gunther Leenen, vindt de feiten op zijn minst verdacht: " Wij stellen ons vragen bij deze manier van handelen en hebben zo onze bedenkingen bij de reden hiervan. Men kan een persoon toch niet verplichten om elke dag en nacht op zijn domicilieadres aanwezig te zijn. Of vreest men misschien de stem van de gewone man, die Boffin immer in zijn hart gesloten heeft? Wij overwegen dan ook na juridisch overleg met het politieke platform "Vooruit" om een klacht in te dienen bij de gouverneur met voorbehoud van al onze rechten."


Dit zou concreet kunnen betekenen dat de verkiezingen in Sint-Truiden worden uitgesteld tot nader orde. Wordt vervolgd.