Buitenschoolse opvang Tutti Frutti zet begeleiders in de bloemetjes

Dag van de Kinderbegeleider gaat niet onopgemerkt voorbij in Sint-Truiden

Begeleidsters van Tutti Frutti in de bloemetjes
DS Begeleidsters van Tutti Frutti in de bloemetjes
Op 12 oktober 2018 is het de Dag van de Kinderbegeleider. Op die dag krijgen alle kinderbegeleiders heel wat complimenten. Ook de buitenschoolse opvang Tutti Frutti laat 12 oktober niet zomaar voorbijgaan en zet zijn medewerkers in de bloemetjes.

Schepen van Kinderopvang Jurgen Reniers: “Dagelijks zetten de 35 kinderbegeleiders van de buitenschoolse opvang Tutti Frutti zich in om 264 kinderen voor en na school op te vangen. Jaarlijks doen 1.445 gezinnen een beroep op Tutti Frutti. Het gaat dan om 2.152 kinderen die naar de opvang komen: sommigen enkele keren per maand, anderen bijna dagelijks. Naar aanleiding van de Dag van de Kinderbegeleider hebben we alle (groot)ouders opgeroepen om een leuk complimentje te schrijven op één van de kaartjes die je in de opvang kon vinden en die af te geven in de opvang. Ook als stad tonen we vandaag onze appreciatie voor het dagelijks enthousiasme van de begeleiders. Bovendien gaan we ook nog eens kijken op de toekomstige locatie van Tutti Frutti op de Gazometersite voor een laatste brainstorm over de inrichting van de lokalen.”

“De kinderbegeleiders maken van de opvang een fijne en warme plek waar elk kind zich goed voelt. Ze verzinnen activiteiten, verzorgen, luisteren, zingen liedjes, maken tussendoortjes klaar en spelen. Maar ze ruimen ook op, vertellen verhalen, troosten, vergaderen, regelen de administratie en gaan op vorming. Eenmaal per jaar zetten we de begeleiders dan ook graag in de bloemetjes”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

De actie ‘Dag van de Kinderbegeleider 2018’ is een samenwerking tussen Kind en Gezin, VVSG-Steunpunt Kinderopvang, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Federatie kinderopvang, VCOK, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, KiKO, Felies, 3W Plus en IGO.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.