Benjamin Ceyssens verrast, Emma Vanderheyden bevestigt

Alle winnaars van de Limburgse Masters op TC Wimbledon bij elkaar.
Borgerhoff Alle winnaars van de Limburgse Masters op TC Wimbledon bij elkaar.
De nieuwe Limburgse criteriumkampioenen zijn gekend. De snelle indoorbanen van TC Wimbledon waren gisteren goed voor enkele verrassingen. In de derde reeks mogen Benjamin Ceyssens en Emma Vanderheyden naar de nationale eindronde. David Waligora en Kim Goeleven grijpen naast een ticket voor Brugge.

In de hoogste reeks op deze gewestelijke eindronde waren Steffi Van den Broek (B0, TC Mol) en Dries Vandebrouck (B-2/6, Alken) aan het feest. Van den Broek moest bij de vrouwen 2 een stevige robbertje uitvechten tegen Phebe Thys (C+15, De Born). Het werd 6-7, 6-3, 6-4.


De 17-jarige Vandebrouck zorgde bij de mannen 2 voor een verrassing door Rodrique Vansnick (B-15, Heusden) met duidelijke 6-1-, 6-3-cijfers uit te tellen. Voor Van den Broek en Vandebrouck zit het seizoen er echter op want de tweede reeks staat nationaal niet op het programma.


In de derde categorie was de inzet wel een ticket voor de nationale eindronde volgend weekend op TC Brughia. Bij de mannen begon David Waligora (B+2/6) als de grote favoriet aan de uiteindelijke finale. Hij was tijdens het volledige het zomerseizoen zowat onklopbaar, maar de speler van Lommelse liet zich in finale verrassen door Benjamin Ceyssens (B+2/6, Tennisdel).


Vier keer stonden Waligora en Ceyssens het voorbije seizoen tegenover elkaar en telkens was de zege voor Waligora. Maar gisteren hield Ceyssens het hoofd koel en haalde het na een stevige driesetter met 7-6, 4-6 en 6-3.


Bij de vrouwen 3 kregen we zoals verwacht de klassieker in finale tussen Kim Goeleven (B+2/6, Tennis Paal) en Emma Vanderheyden (C+15/1, Tessenderlo). En het was Vanderheyden die met twee keer 6-2 voor de dertiende keer in zestien onderlinge duels aan het langste eind trok. De speelster van Tessenderlo maakte op deze eindronde indruk. Ook in halve finale liet ze geen kans aan Sofie Caers (6-2, 6-0).


Samen met Ceyssens en Vanderheyden verdedigen ook Jonas Walbers (mannen 5, Neerpeltse), Jonas Wijman (mannen 6, Zutendaal), Lore Mewis (vrouwen 4, Meulenberg), Jade Daems (vrouwen 5, Runkster), Benny Verbraeken (junior veteranen 1, Breese) en Koen Bergs (veteranen 1, Maaseik) de Limburgse kleuren op de nationale eindronde. (WWT)