“Trein door uw gemeente? Laat NMBS belasting betalen!”

Sp.a lanceert opmerkelijk voorstel als reactie op betalende NMBS-parkings

Het protest tegen de betalende stationsparking laait hoog op in Sint-Truiden
RV Het protest tegen de betalende stationsparking laait hoog op in Sint-Truiden
De NMBS is van plan om automobilisten te laten betalen voor het gebruik van hun parkings in Landen en Sint-Truiden. Tot groot ongenoegen van de pendelaars. Het protest omtrent deze beslissing laait ondertussen hoog op.

“Ongehoord en schandalig als het gaat om personen, die het openbaar vervoer nemen”, zegt gemeente- en provincieraadslid Ludwig Vandenhove(sp.a). “Ook al zouden zij dan kunnen genieten van een voordeeltarief. Het is dringend nodig dat alle overheden samenwerken aan een duurzame mobiliteit en nu wordt zo een totaal onlogische maatregel afgekondigd. Ik hoop dat de federale politici hier vragen over stellen in het parlement. De burgemeesters van alle betrokken gemeenten en steden, waaronder Sint-Truiden, roep ik op om een overleg te vragen met de NMBS met de bedoeling dit voorstel ongedaan te maken.”

Parkeergeld

“Indien hier op ingegaan wordt, stel ik voor dat de gemeenten bekijken welke belasting ze kunnen heffen op de treinen, die over hun grondgebied rijden om met dat geld de gebruikers van het openbaar vervoer te kunnen compenseren voor het parkeergeld dat ze moeten betalen. Een absurd voorstel? Neen en in het slechtste geval even absurd als het voorstel van de NMBS”, fulmineert de sp.a-politicus.

Petitie

Ook PVDA gaat actie ondernemen. “ Wij vinden dit een onrechtvaardige beslissing die boven de hoofden van de pendelaars en inwoners is genomen. Met onze online én papieren petitie eisen wij aan de NMBS en het stadsbestuur dat deze beslissing niet wordt uitgevoerd. Er moet naar structurele oplossingen worden gezocht om ons openbaar vervoer, de dienstverlening en de infrastructuur te verbeteren. Bovendien eisen wij inspraak van de reizigers en bewoners over dit soort zaken. Wij gaan ook ludieke acties voeren tot deze beslissing formeel wordt teruggetrokken", zegt Maxime Pirard.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dave Van Cauwenberghe

    Alle B-parkings zijn betalend. Deze zever zet links in een slecht daglicht. Voor niks komt de zon op, hoe ‘sociaal’ je ook bent.