"Ik bid elke dag dat ze hem pakken"

TRUIENSE (83) GETUIGT OVER VERKRACHTING IN EIGEN HUIS

9 februari, 18.23 uur. De verdachte wordt gefilmd op de hoek van de Diestersteenweg en de Haardstraat en wandelt richting het huis van het slachtoffer.
Faroek/VTM 9 februari, 18.23 uur. De verdachte wordt gefilmd op de hoek van de Diestersteenweg en de Haardstraat en wandelt richting het huis van het slachtoffer.
Een 83-jarige vrouw uit Sint-Truiden die in februari in haar eigen huis verkracht werd, heeft gisterenavond getuigd in het opsporingsprogramma Faroek. De vrouw wordt medisch nog steeds opgevolgd voor haar verwondingen. De dader is op vrije voeten, maar werd gefilmd toen hij haar straat inliep.

"Dat ik zoiets verschrikkelijks moet meemaken op mijn oude dag. Ik durf al maanden niet meer buitenkomen." De stem van de 83-jarige B. C. uit Sint-Truiden slaat nog steeds over als ze over de feiten in februari vertelt. Die dag werd er plots aan haar voordeur gebeld. Nog voor ze de voordeur van haar appartementje goed en wel geopend had, werd ze naar binnen geduwd door een man die naar drank vroeg. De oma, met negen kinderen en vierendertig kleinkinderen, wist niet wat er gebeurde en werd plots vastgegrepen.


"Hij duwde mij in mijn zetel waarop hij mijn kleren begon los te maken. Je wil niet weten hoe dat voelt. Ik probeerde nog tussen zijn benen te stampen, maar dat lukte me niet. Ik schreeuwde en tierde, maar het had geen zin. Met de gsm die vlak bij me lag, wilde ik de politie bellen, maar hij sloeg het toestel uit mijn handen."

Faroek/VTM

Bewustzijn verloren

De onbekende dader verkrachtte haar in haar eigen woonkamer. Hoelang ze de afschuwelijke praktijken moest ondergaan, weet ze zelf niet meer, want ze verloor het bewustzijn. 'Allicht door de shock', denkt de huisdokter. De dader sloeg uiteindelijk op de vlucht en de vrouw kon toch nog de politie verwittigen. Gewond werd ze overgebracht naar het ziekenhuis. "Inwendige bloedingen, kneuzingen en een zwaar trauma heb ik er aan overgehouden. Nog steeds heb ik er last van en word ik medisch opgevolgd door de dokter. Slapen lukt amper. En buitenkomen durf ik al helemaal niet meer. Nochtans zat ik vroeger zo vaak in een stoel aan de voordeur te genieten van de zon. Als er nu iemand aanbelt, durf ik de deur amper te openen. We lieten ook een camera installeren, zodat ik weet wie er belt. Gelukkig krijg ik veel steun van mijn kinderen en kleinkinderen."


De Truiense - die al meer dan dertig jaar alleen is - wil vooral gerechtigheid en bidt daar elke dag voor, zegt ze met haar handen in elkaar gevouwen. "Hopelijk komen er tips binnen. Ik weet alleen dat de dader een donkere baard had, en een donkere huidskleur." Naar de aflevering van Faroek heeft de vrouw maar even kunnen kijken, want ze vindt het te aangrijpend. "Ik word er nog emotioneel en vooral boos van als ik eraan terugdenk. Ik hoop écht dat nooit iemand ter wereld zoiets moet meemaken."


Via een robottekening hoopt de politie en het parket de verdachte te kunnen vinden. Het slachtoffer zelf denkt dat de dader tot de Sikh-gemeenschap hoort. De politie is op zoek naar tips.