Zeventiger riskeert 5 jaar cel voor kindermisbruik

Een 75-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw riskeert een celstraf van vijf jaar voor seksueel misbruik. Het slachtoffer was de stiefdochter van zijn zoon.

Het meisje diende in 2013 klacht in, toen ze al meerderjarig was. Naar eigen zeggen werd ze elf jaar lang misbruikt door de man.

De moeder van het meisje had na de dood van haar echtgenoot een relatie aangeknoopt met een andere man. Diens vader zou haar jarenlang misbruikt hebben. Dat was tussen 2005 en 2007, nadat haar moeder in het ziekenhuis opgenomen was. In die periode zou het meisje een slaapkamer met haar grootouders gedeeld hebben. De beklaagde zou samen met haar kinderporno gekeken hebben en haar ook herhaaldelijk aangerand hebben.

"De betichtingen in dit dossier zijn omgekeerd evenredig met de bewijzen", aldus advocaat Eddy Cochez. "Ze beweert dat alles in haar dagboek neergeschreven werd, maar daar valt niets in terug te vinden. Ze zou in 2005 ook alles verteld hebben aan haar grootmoeder langs moeders zijde, maar die zegt dat ze pas in 2013 van het misbruik hoorde." Vonnis op 9 december. (WHW)