Vrouw steekt ex-man in de buik

Parket vordert 18 maanden met uitstel

Het Brusselse Justitiepaleis.
Baert Marc Het Brusselse Justitiepaleis.
Een vrouw uit Sint-Pieters-Leeuw riskeert een celstraf van 18 maanden met probatie-uitstel voor een poging doodslag op haar voormalige echtgenoot. Ze stak hem met een mes in de buikstreek na een zoveelste ruzie.

De feiten speelden zich af op 3 april 2017. De relatie tussen de twee, waaruit twee kinderen voortkwamen, was al even gedaan. Toch waren de twee in elkaars buurt blijven wonen. Een slecht idee want de ruzies volgden elkaar in sneltempo op. Bij een verhitte discussie waarbij de gemoederen aan beide kanten hoog opliepen greep ze een steakmes en stak ze met het mes in zijn buik. 

Poging doodslag

Het parket vervolgde haar voor poging doodslag, ook al ontkende de vrouw dat ze de intentie had om haar ex te doden. "Dit had zonder enige twijfel dodelijk kunnen aflopen", aldus de procureur, "het slachtoffer had een steekwonde van 2,5 centimeter. Gezien de plaats was beklaagde stak blijf ik erbij dat dit een poging doodslag is." Als probatievoorwaarde werd gevraagd om een cursus agressiebeheersing op te leggen. De verdediging vraagt ondanks de zware feiten toch de opschorting. "Het slachtoffer heeft mijn cliënte meermaals gewelddadig aangepakt. Ook nu was hij zeer bedreigend tegenover haar." Uitspraak op 25 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.