Leeuw en Huizingen delen punten (0-0)

GTG

Provinciale 2B

Als twee buren schrik hebben voor elkaar, is een 0-0-uitslag het logische gevolg. Spanning en inzet waren er genoeg om de supporters van Leeuw en Huizingen te vermaken. Van goed voetbal of uitgespeelde kansen was echter nauwelijks sprake. Beide trainers deelden dan ook de mening dat het een derby was om snel te vergeten.


Het matchverslag van de eerste helft kan letterlijk overgeslagen worden. Dat van de tweede helft ook, tenzij men een Leeuws afstandsschot of een bal die in het dak van het doel belandt, wil meerekenen als wapenfeit. Na negentig minuten was iedereen blij dat de kantine kon opgezocht worden, de penningmeester nog het meest.


Trainer Jan Demuylder was eerlijk: "Een scoreloos gelijkspel was inderdaad het meest logische verdict. In de eerste helft hadden beide partijen schrik voor elkaar. Na de rust namen wij voorzichtig het initiatief in handen. Met de nadruk op voorzichtig, want veel kansen voetbalden we niet bij elkaar. Ik had wat meer goodwill van Huizingen verwacht."


Jan Demuylder wijst op zijn sterke verdediging. "In deze competitie hebben we de beste defensie van de reeks. We incasseerden nog maar vier tegentreffers. Vooraan missen we wel David Kempeneer. Door de schorsing van zijn broer staat die momenteel noodgedwongen in doel. Volgende week kan reservedoelman De Truyer weer spelen waardoor we in de spits weer meer slagkracht krijgen." (EVL)