Krater in wijk Witte Roos wordt voorlopig gedicht

Een beeld van de herstelling, zaterdag. De put wordt momenteel gedicht.
Mozkito Een beeld van de herstelling, zaterdag. De put wordt momenteel gedicht.
De krater in de wijk Witte Roos, die ontstond als gevolg van een waterlek, wordt voorlopig gedicht. Zo kan het verkeer opnieuw door de straat rijden. De definitieve herstelling volgt in januari.

De wijk Witte Roos werd vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag getroffen door een groot waterlek, met zware overlast voor tientallen buurtbewoners.

Het gemeentebestuur, de nutsmaatschappijen, verzekeraars, hulpverleningsdiensten en een vertegenwoordiger van het buurtcomité Witte Roos zaten afgelopen maandag samen voor overleg. Daar werd beslist om de put — vijftien meter op vijftien, en vijf meter diep — voorlopig te dichten. Dat gebeurde woensdag al en ook donderdag wordt er nog gewerkt. Daarna zal de straat opnieuw berijdbaar zijn. De definitieve herstellingswerken volgen dan vanaf 8 januari. Intussen worden de straten zoveel mogelijk gereinigd en worden rioleringen vrijgemaakt van modder.

De nutsmaatschappijen blijven via hun wachtdiensten ter beschikking van inwoners die alsnog hinder zouden ondervinden. Geleden schade moet aan de eigen verzekeringsmaatschappij gemeld worden. Mogelijk zal er later nog een gecoördineerde aanpak volgen voor de herstelling van de voortuinen.

Wie vragen heeft, kan terecht op de gemeentelijke website van Sint-Pieters-Leeuw.

Dit gat in de hoofdwaterleiding was de boosdoener.
Mozkito Dit gat in de hoofdwaterleiding was de boosdoener.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.