Walther (67) verongelukt op vakantie: “Zijn hart verloren aan Thailand”

67-jarige Walther De Belder verongelukt op vakantie

Slachtoffer Walther De Belder.
Kristof Pieters Slachtoffer Walther De Belder.
Een 67-jarige man uit Sint-Niklaas is afgelopen weekend om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval in het Thaise Phuket. Volgens de plaatselijke politie verloor hij de controle over het stuur van zijn motor. De gepensioneerde treinbestuurder was met twee vrienden een maand op vakantie.

Het tragische ongeval gebeurde afgelopen weekend in de nacht van vrijdag op zaterdag op een belangrijke verbindingsweg tussen Kathu en Patong. Op een steile helling verloor Walther De Belder de controle over zijn motorfiets toen hij bijna op de top van de heuvel was. Hij kwam eerst in aanrijding met een auto die in dezelfde richting reed en vervolgens met een pickup truck die uit de tegenovergestelde richting kwam. 

Voor de Belgische toerist kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Volgens de plaatselijke media heeft de heuvel een beruchte reputatie op vlak van ongevallen. Vorig jaar nog vielen er een dode en dertig gewonden toen een bus Chinese toeristen crashte. “Deze slingerende heuvelweg is in sommige weersomstandigheden bijna onmogelijk te berijden”, klinkt het. “Tijdens het regenseizoen kan de weg er spekglad bijliggen en zijn er geregeld landverschuivingen waardoor er putten in de weg ontstaan.” Volgens de lokale politie van Patong waren er nu geen problemen met de toestand van de weg en lag de straat er op het moment van het ongeval droog bij.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft intussen de familie van het slachtoffer op de hoogte gebracht en verleent hen bijstand. Walther De Belder laat een zoon en zijn hoogbejaarde moeder na. “Die ging hij normaal elke dag bezoeken in het rusthuis”, vertelt een bevriend koppel. “Voor zijn moeder en zoon moet dit een enorme klap zijn. Walther heeft altijd bij de NMBS gewerkt als treinbestuurder, maar was intussen met pensioen. We zaten geregeld samen in het ontmoetingscentrum in het Koningin Fabiolapark.”

Volgens zijn vrienden had Walther zijn hart verloren in Thailand. “Hij was samen met twee vrienden vertrokken op 31 augustus en zou terugkomen op 28 september. Ze verbleven bij een kennis die er een woning heeft. Begin dit jaar was hij er ook al enkele weken op vakantie geweest. Dat was zo goed meegevallen dat hij er over sprak om op termijn er deels te gaan wonen. Hij zou dan net als één van zijn vrienden zijn tijd verdelen over Thailand en België. We zijn afgelopen weekend van het ongeval en zijn overlijden op de hoogte gebracht door zijn reiskompanen. Die zijn ook enorm aangeslagen. Het is bijzonder tragisch dat Walther zijn droom niet heeft kunnen verwezenlijken.”

Twitter4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeffrey Jeffrey De Ruyte

  Sorry maar buitenlandse zaken mag zijn werk wel eens goed doen. Dat ze hen ingelicht hebben mss vandaag. 3dagen nadat het al in het neiwusblad stond en thethaiger. Als de familie hey via via moet vernemen ipv via hen stel ik me toch wel vragen. Want als ze opgebeld waren 2dagen terug wisten ze "van niks"

 • WILLY ZACHEL

  Ik ben ooit in Thailand op Ko Samui ook met een gehuurde motorfiets van weg af gereden Het enige commentaar dat ik kreeg was dat ik blij mocht zijn dat ik nog leefde want wekelijks werden daar een paar dood gereden dat lijkt daar een normale zaak te zijn waar niemand van wakker ligt ?

 • Linda Vechter

  ppppffff zeg ,innige deelneming gewenst aan de zoon en familie .nieuws komt aan hoor en zeker ook als hij familie is van me en schoonzus haar broer is ,rust zacht walter

 • Geert Noels

  tragisch ongeval,,Thailand staat erom bekend voor de vele verkeersslachtoffers,zeker ook scooters en motorfietsen