Vrachtwagenchauffeur (64) zwaargewond bij kop-staartaanrijding

De bestuurscabine van de Roemeense chauffeur werd volledig geplet.
Kristof Pieters De bestuurscabine van de Roemeense chauffeur werd volledig geplet.
Een 64-jarige Roemeense trucker is gisterenmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval op de E17 richting Antwerpen, ter hoogte van de verkeerswisselaar in Sint-Niklaas.

Kort na de middag reed een vrachtwagen aan hoge snelheid in op zijn voorligger. De klap was zeer hevig. De stuurcabine van de aanrijdende truck boorde zich in de laadruimte van de aangereden vrachtwagen. De brandweer moest ter plaatse komen om de chauffeur van de vrachtwagen die inreed op de file uit zijn stuurcabine te bevrijden.

Kritieke toestand

De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De andere chauffeur bleef ongedeerd. Het parket stuurde een verkeersdeskundige om de omstandigheden waarin het ongeval zich voordeed te onderzoeken. Twee van de drie rijstroken waren door het ongeval een hele tijd versperd waardoor er een lange file ontstond die op een bepaald moment tot voorbij Waasmunster reikte. Het verkeer kon wel gebruik maken van de linkse rijstrook en de parallelweg. Pas om 16.10 uur was de rijbaan weer volledig vrijgemaakt.

Eerder ongeval

Het ongeval gebeurde in de staart van de file van een ander ongeval. Omstreeks 11.30 uur was ter hoogte van de afrit in Haasdonk een auto achteraan ingereden op een vrachtwagen. Vervolgens vloog de auto in de vangrails en kwam deze midden op de snelweg tot stilstand. De chauffeur raakte lichtgewond. (PKM)