Voetbalclub White Boys klaar voor nieuwe start

Bestuursleden van voetbalclub White Boys trappen met sportschepen Peter Buysrogge een balletje op het nieuwe kunstgrasterrein.
Foto Joris Vergauwen Bestuursleden van voetbalclub White Boys trappen met sportschepen Peter Buysrogge een balletje op het nieuwe kunstgrasterrein.
Voetbalclub VK White Boys aan de Puitvoetstraat in Sint-Niklaas heeft een grote stap voorwaarts gezet met twee nieuwe jeugdterreinen.

Meest opvallend is het nieuwe kunstgrasveld van 40 op 30 meter, waarop jeugdwedstrijden tot en met U11 kunnen worden afgewerkt. Het is de eerste voetbalclub in groot Sint-Niklaas die over een eigen kunstgrasveld beschikt, op uitzondering van de kunstgrasvelden in het Puyenbekestadion en bij Sportkring in de Meesterstraat, die allebei door de stad werden betaald. "Wij legden het kunstgrasterrein aan met eigen middelen. Een zware inspanning voor onze club, maar doordacht met het oog op de toekomst", stelt voorzitter André Martens.


"Als je goeie jeugdtrainers wil aantrekken om je jeugdwerking naar een hoger niveau te tillen, moet je mensen kunnen overtuigen. En een kwaliteitsvolle infrastructuur is een belangrijk argument. Op termijn moet dit de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal vergroten, omdat we mikken op provinciaal jeugdvoetbal. Onze club is klaar voor een nieuw hoofdstuk." Naast het kunstgrasveld komt nog een nieuw voetbalveld van 25 op 35 meter, voor ploegen tot en met U9, met 25.000 euro stadssteun. En ook is een bijkomende parking in de maak, nadat eerder al de toegangsweg tot White Boys werd verbreed door de afbraak van een huis. De uitbreiding werd mogelijk door het RUP Puitvoetbos, waarmee het hele gebied ten zuiden van het Waasland Shopping Center ruimtelijk op orde werd gesteld. "Dit is een belangrijke stap voor White Boys, dat nu de kans krijgt om de werking naar een hoger niveau te tillen", zegt sportschepen Peter Buysrogge (N-VA). (JVS)