Vier jaar cel voor ongeval met vluchtmisdrijf

Grzegorgz J. werd veroordeeld tot 4 jaar cel
rv Grzegorgz J. werd veroordeeld tot 4 jaar cel
De politierechtbank van Sint-Niklaas heeft de 26-jarige Grzegorgz J. uit Meerdonk veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier jaar voor een zwaar ongeval met vluchtmisdrijf. 

De feiten dateren van 1 juli vorig jaar. Grzegorgz J. maaide in de Bellestraat de toen 17-jarige Femke Schutyser van het fietspad. De scholier was met de fiets op weg naar huis nadat ze de Openluchtfuif in Nieuwkerken had bijgewoond. 

De bestuurder bekommerde zich niet om zijn slachtoffer en pleegde vluchtmisdrijf. Getuigen konden gelukkig zijn nummerplaat noteren. Toen de politie hem vatte, bleek hij 1,6 promille alcohol in het bloed te hebben. Het slachtoffer was dagenlang kritiek en moest maandenlang revalideren. 

Het openbaar ministerie hekelde zijn totaal gebrek aan schuldbesef en eiste 37 maanden cel. De politierechter vond zelfs dat te mild en veroordeelde de bestuurder nu tot vier jaar cel. Hij krijgt ook een rijverbod van 10 jaar en een geldboete van 8.400 euro opgelegd. Tot slot moet hij ook psychologische, medische en praktische proeven afleggen wil hij ooit zijn rijbewijs nog terugkrijgen.

De Poolse bestuurder werd bij verstek veroordeeld, want hij kwam afgelopen woensdag niet opdagen voor zijn proces.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.