VIDEO. Vrachtwagens botsen in staart van file door wegenwerken op E17

Twee vrachtwagens zijn donderdagochtend met elkaar in aanrijding gekomen in de staart van de file door wegenwerken op de E17 in Waasmunster. De ravage was groot en drie rijstroken waren een tijd lang versperd. Als bij wonder vielen er geen gewonden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 8.30 uur ter hoogte van Sint-Niklaas-Centrum. Een bestuurder van een Nederlandse vrachtwagen had de staart van de file iets te laat opgemerkt en knalde op de achterkant van zijn voorligger. De oplegger, geladen met zakken textiel, scheurde door de klap volledig open. De bestuurderscabine van de aanrijdende vrachtwagen werd tot schroot herleid maar als bij wonder kwam de chauffeur er zonder verwondingen vanaf.

De hulpdiensten werden opgeroepen voor een ongeval met geknelde personen, maar bij hun aankomst had de bestuurder zich al op eigen kracht uit het voertuig weten bevrijden. Meer nog: de man bleek ongedeerd. Het is een klein mirakel dat hij zonder kleerscheuren uit het totaal verhakkelde wrak kwam. Omdat er geen gewonden waren, konden de brandweer en een bergingsfirma al snel beginnen met het opruimen van de ravage. De drie rijstroken van de E17 waren versperd maar het verkeer kon gelukkig wel passeren via de laterale weg van de E17. Toch zorgde het ongeval voor een aanzienlijke file. Omstreeks kwart voor 11 waren de wrakken getakeld en werd de rijbaan weer vrijgegeven.

Sinds maandag zijn er werken aan de gang op de autosnelweg richting Gent. Over een afstand van zo’n 8 kilometer tussen de grens van Sint-Niklaas en Waasmunster en de brug van de Neerstraat richting Gent wordt het asfalt over de volledige breedte van de weg vervangen.

Door de klap scheurde de oplegger van één van de vrachtwagens open en werd de snelweg bezaaid met zakken textiel.
Kristof Pieters Door de klap scheurde de oplegger van één van de vrachtwagens open en werd de snelweg bezaaid met zakken textiel.
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris De Seranno

  Joris Bemoeyaert, vrachtwagens moeten niet verminderen als je maar 90 mag, want die kunnen niet sneller dan 90. Een dan zijn er nog auto's die je voorbij steken. Wie rijdt er dan te snel denk je?

 • Tom Wuytack

  Weeral een vrachtwagen, leer defensief rijden of ga doppen!!

 • Theo Willigendael

  Automobilisten niet uitgezonderd hoor die kunnen er ook wat van dat zijn de meeste veroorzakers van ongevallen

 • Joris Bemoeyaert

  Voet op het dashboard en een filmke kijken. Zo zie je er elke dag. En dan verschieten ze dat ze niet kunnen stoppen. Snelheidsbeperkingen tellen ook niet voor die heren. Ze mogen volle bak blijven rijden. bv op de brug in gentbrugge, waar iedereen moet dimmen naar 90km/h. Wie maakt daar het meeste lawaai denk je? Toch wel de vrachtwagens !!!!

 • Govers Manuel

  Allee azijnpissers zeik maar wat op de camions.precies of met luxewagens gebeurt dat nooit.en altijd de zever van ze zullen met iets anders bezig geweest zijn...je wil ni weten wat wij zien waar autobestuurders mee bezig zijn en welke dommigheden jullie doen en veel de oorzaak zijn van ongevallen met vrachtwagens.maar jullie vinden je vast de perfectie zelve