Veilige fietsoversteken klaar op fietsroute naar Hulst

Eén van de vernieuwde kruispunten van de fietssnelweg naar Hulst, hier met de Spieveldstraat. Fietsers hebben er voortaan voorrang op het autoverkeer.
JVS Eén van de vernieuwde kruispunten van de fietssnelweg naar Hulst, hier met de Spieveldstraat. Fietsers hebben er voortaan voorrang op het autoverkeer.
Op vijf plaatsen in Sint-Niklaas zijn de fietssnelwegen aangepast met de aanleg van veilige oversteekplaatsen, waar de fietser voortaan voorrang heeft op het autoverkeer. 

"We kunnen niet alle fietsroutes tegelijk opwaarderen. We kiezen daarom eerst voor de routes die het meest gebruikt worden", schetst schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA). "In Sint-Niklaas lopen er twee fietssnelwegen, namelijk de Mechelen-Terneuzenwegel of het fietspad naar Hulst, en de Waaslandroute langs het spoor tussen Antwerpen en Gent. Om het comfort en de veiligheid van de fietser op de fietssnelweg naar Hulst te verbeteren, werden alle kruispunten aangepakt, waarbij de fietser voortaan voorrang heeft. Het gaat om de Kuildamstraat, Spieveldstraat en Hoogstraat. De uitzondering hierop is de Heistraat, omwille van de verkeersfunctie van deze straat."

Ook in de Nieuwe Molenstraat werd een veilige fietsverbinding gemaakt met de fietssnelweg richting Antwerpen. In een latere fase zal de fietssnelweg er langs de noordkant verder doorgetrokken worden met een fietsbrug over Vijfstraten.

Ook de Hooimanstraat in Sinaai kreeg een veilige fietsoversteekplaats, om de verbinding te maken met de recreatieve fietsroute Belselewegel, tussen de Boskapel in Puivelde en de site ter Beke.

Bij alle vernieuwde kruispunten worden autobestuurders verplicht om af te remmen, door de aanleg van een verkeersdrempel. "Er is ook accentverlichting, zowel op het wegdek als in de hoogte. De oversteek zelf werd in een opvallende rode coating gezet." 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Delcroix

    We hebben ze vandaag gedaan.... 3 oversteken op wegen waar heel weinig auto's komen. Op de drukke en gevaarlijke oversteken is er niets gedaan en blijft de auto voorrang hebben. Dit creëert onzekerheid (wel of geen voorrang) en geeft aan leiding tot gevaarlijke situaties. Of op het hele traject voorrang geven of nergens