VDAB houdt jobbeurs in Waasland Shopping Center

VDAB bracht 225 sollicitanten naar het Waasland Shopping Center, waar 21 winkels met openstaande vacatures zitten.
JVS VDAB bracht 225 sollicitanten naar het Waasland Shopping Center, waar 21 winkels met openstaande vacatures zitten.
De VDAB heeft een jobbeurs georganiseerd in het Waasland Shopping Center. 21 winkels met openstaande vacatures kregen meer dan 200 geselecteerde sollicitanten over de vloer.

Regelmatig houdt VDAB jobbeurzen voor bedrijven uit de verkoopsector, om hen te ondersteunen in hun zoektocht naar geschikt personeel. Dat blijkt immers niet altijd eenvoudig. "Voor onze handelaars is het niet eenvoudig om personeel te vinden dat helemaal past in hun team. Daarnaast vragen sollicitaties een pak werk en tijd. Deze jobbeurs is een ideale manier om op korte tijd na te gaan of er een klik is met een bepaalde kandidaat. Vandaar dat we opgetogen zijn dat VDAB dit initiatief in het Waasland Shopping Center organiseert", stelt Toon De Meester, WaSC-manager.

De VDAB bracht de 21 winkels met openstaande vacatures in contact met meer dan 200 kandidaten. "We hebben op voorhand alle kandidaten opgebeld die graag in de verkoopsector willen werken. In dat gesprek deden we een eerste check of de kandidaat flexibel is. Het personeel moet bereid zijn om tussen 8 en 21 uur én op zaterdag te werken. Ook de kennis van het Nederlands werd afgetoetst. Dit zijn een aantal basisvoorwaarden die in bijna alle vacatures in de sector gesteld worden. Na deze eerste screening nodigden we 225 kandidaten uit op de beurs", aldus Ilse Beeckman, VDAB-bemiddelaar voor de verkoopsector.

Voor kandidaten die nog niet over alle gevraagde competenties beschikken, biedt VDAB in Oost-Vlaanderen opleidingen aan tot verkoopmedewerker mode, assistent filiaalhouder, vertegenwoordiger, winkelmanager en algemeen winkelbediende. Jaarlijks schrijven zich daarvoor een honderdtal cursisten in. "En winkels kunnen ook zelf hun werknemer opleiden via 'werkplekleren'. Een werkzoekende met minder ervaring krijgt zo de kans om te bewijzen dat hij of zij de job toch aankan of in ieder geval bereid is om die aan te leren. En als werkgever is het een gelegenheid om te testen of iemand past binnen je bedrijf." 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.