The Beatles achterna: Michael Heaven neemt nieuwe single op in Abbey Road Studio

Michael Heaven aan de legendarische Abbey Road Studios in Londen.
RV Michael Heaven aan de legendarische Abbey Road Studios in Londen.
De Sint-Niklase crooner Michael Heaven heeft zijn nieuwe single ‘You’re My World’ opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios in Londen, bekend door The Beatles en hun album Abbey Road. Maar de nieuwste single van Michael Heaven is voor meerdere redenen bijzonder te noemen.

Even terug in de tijd. Exact 55 jaar geleden stond Cilla Black achter de microfoon in de Abbey Road Studios, voor de opname van ‘You’re My World’. Haar producer George Martin, die ook de producer was van The Beatles, zat achter de knoppen in de studio. Een paar weken geleden stond de Sint-Niklase crooner Michael Heaven in diezelfde Abbey Road Studios, voor dezelfde legendarische Neumann-microfoon waarmee heel wat hits zijn opgenomen. Het was bovendien exact 55 jaar geleden dat ‘You’re My World’ voor het eerst in het Engels door Cilla Black werd opgenomen. Dezelfde song wordt nu in de versie van Michael Heaven uitgebracht.

De Sint-Niklase crooner met ‘recording engineerr Paul Pritchard, die eerder al met onder meer sir Paul McCartney, Robbie Williams en Sting samenwerkte.
RV De Sint-Niklase crooner met ‘recording engineerr Paul Pritchard, die eerder al met onder meer sir Paul McCartney, Robbie Williams en Sting samenwerkte.

Release op 7 mei

“Het was een fantastische tijd in de studio in Abbey Road. Net als bij mijn vorige singles werden in de studio alleen akoestische instrumenten gebruikt, waaronder ook het romantische strijkkwartet ‘The Unlimited Strings’. Recording engineer in Londen was Paul Pritchard, die in het verleden nog gewerkt heeft met onder meer sir Paul McCartney, Robbie Williams, Thake That, Sting, The Arctic Monkeys, Ed Sheeran, Kylie Minogue en Harry Styles.”

Bij wijze van eerbetoon aan wijlen Cilla Black zal het nummer ‘You’re My World’ in de versie van Michael Heaven pas op dinsdag 7 mei als single worden gereleased. “Dat gebeurt exact 55 jaar nadat Cilla Black op 7 mei 1964 het nummer uitbracht.” Cilla Black overleed op 1 augustus 2015 op 72-jarige leeftijd in haar Spaans vakantiehuis in Estepona. 
Vanaf 7 mei zal ‘You’re My World’ van Michael Heaven digitaal verkrijgbaar zijn via alle gekende platformen. 

Humperdinck 

Michael Heaven heeft al een hele weg afgelegd als zanger in het easy listening-genre. De eerste stappen zette hij als jonge twintiger in Londen, toen hij aan de slag was als receptionist in het Sheraton Hotel. Op een avond nam hij een microfoon ter hand en zong hij een liedje op een feest in het hotel. Bij vele mensen, onder wie de manager van het Sheraton, viel de mond open van verbazing. Resultaat: Michael kreeg naast zijn taak als receptionist de opdracht om elke avond de muzikale gastheer te zijn. Het inspireerde hem om in 2011 zijn debuutsingle uit te brengen. Michael Heaven is ook een persoonlijke vriend van Engelbert Humperdinck, de legendarische Britse zanger. Ze stonden al samen op het podium en namen zelfs al songs op. 
Info: www.michaelheaven.eu  

De albumcover van ‘Abbey Road’ van The Beatles.
RV De albumcover van ‘Abbey Road’ van The Beatles.
Cilla Black en producer George Martin.
RV Cilla Black en producer George Martin.
RVReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.