Stad test BE-Alert

"We roepen alle inwoners op om zich te registeren op www.be-alert.be", klinkt het bij het stadsbestuur.
iStock "We roepen alle inwoners op om zich te registeren op www.be-alert.be", klinkt het bij het stadsbestuur.
Het stadsbestuur stuurde donderdagnamiddag voor het eerst een testbericht uit van het nationaal alarmeringssysteem BE-Alert. De 3.249 geregistreerde inwoners kregen een kort sms-bericht, met daarbij een wervende oproep om het systeem te promoten bij familieleden, vrienden en buren.

BE-Alert is het alarmeringssysteem van de federale overheid om de bevolking die rechtstreeks bij een noodsituatie betrokken is, snel te verwittigen en instructies te geven. Bij de test vandaag koos het stadsbestuur voor sms. Het is ook mogelijk om informatie door te geven via een gesproken bericht of via e-mail. "We zullen voortaan het alarmeringssysteem regelmatig testen. Daarbij roepen we alle inwoners ook op om zich te registeren op www.be-alert.be. Wie zich registreert kan snel geïnformeerd worden, wanneer het stadsbestuur er voor kiest om bij een noodsituatie gebruik te maken van het systeem." 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.