Stad pakt fietspaden aan voor begin schooljaar

Onder meer op het traject Klapperbeek-Vijfstraten krijgen de fietspaden voor 1 september nog een opknapbeurt.
Foto JVS Onder meer op het traject Klapperbeek-Vijfstraten krijgen de fietspaden voor 1 september nog een opknapbeurt.
Zowat 20.000 jongeren trekken volgende week dinsdag opnieuw naar school in Sint-Niklaas. Dat is traditioneel het sein voor de stadsdiensten om een tandje bij te zetten en wegen en fietspaden een grondige beurt te geven.

Met de start van het schooljaar volgende week dinsdag komt er na twee maanden van relatieve rust opnieuw een pak verkeer bij op de Sint-Niklase wegen. In scholenstad Sint-Niklaas worden er op 1 september zo'n 20.000 leerlingen en studenten op de schoolbanken verwacht. "Niet alleen in de scholen zetten ze zich schrap om alles in orde te brengen. Ook bij het stadsbestuur leidt dat traditioneel tot verhoogde activiteit", zegt schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA). Heel wat fietspaden krijgen nu nog de nodige herstellingen. "Fietspaden die worden opgebroken bij nutswerken, liggen er nadien vaak slecht bij. Vóór 1 september krijgen die fietspaden betonherstellingen, zoals in de Westerstraat, Plezantstraat en Spoorweglaan. Ook de fietspaden tussen Klapperbeek en Vijstraten, die er na de nutswerken abominabel bijlagen, worden deze week aangepakt. De schoolomgeving aan OLV Ten Bos in Nieuwkerken is intussen heraangelegd en de wegenwerken op twee belangrijke invalswegen schieten goed op", zegt schepen van Mobiliteit Carl Hanssens.

Rotonde zwembad

De rotonde aan het zwembad moet klaar zijn tegen 1 september, net als de Bellestraat voor het verkeer dat aan de oostzijde de stad wil inrijden. "Na Vijfstraten is de Bellestraat-Raapstraat de tweede belangrijke invalsweg die opengaat aan die kant van de stad. Voor de verkeersveilige inrichting van de baan van Nieuwkerken naar Sint-Niklaas is er de voorbije maanden overigens heel veel gebeurd", stelt Hanssens. Tot slot verschijnen er aan het begin van het schooljaar ook nieuwe banners op strategische plaatsen, om autobestuurders erop te wijzen dat in de ochtend- en avondspits opnieuw heel wat kinderen hun weg naar school of thuis zoeken. (JVS)