Sociaal restaurant De Variant gaat vegetarisch

Het keukenteam van De Variant bereidde een vegetarische gehaktbalschotel.
YDS Het keukenteam van De Variant bereidde een vegetarische gehaktbalschotel.

Het sociaal restaurant De Variant van Den Azalee gaat voortaan elke donderdag vegetarisch. De klanten kunnen dan kiezen voor het gewone menu of een vers en lekker driegangenmenu zonder vlees. "Aan dit nieuwe initiatief ging een testperiode met vegetarische gerechten in ons restaurant vooraf", zegt Mike Nachtegael, voorzitter van Den Azalee. "De vegetarische gerechten sloegen bij voldoende klanten aan en we besloten nu elke donderdag een vegetarische lunch aan te bieden." Mady Verlaeckt, coördinator van het sociaal restaurant, is één van de bezielers van het project. "Eerder kozen we al voor vegetarisch met Den Azalee door onze deelname aan de jaarlijkse 'Langste Veggietafel' op de Grote Markt. Onze medewerkers volgden workshops vegetarisch koken en we namen het voortouw in het aanbieden van vegetarisch belegde broodjes."


De vegetarische menu's kunnen online geraadpleegd worden via denazalee.be.


(YDS)