Scouts aan het werk langs de E17?

Langs de E17 werden opvallende houten constructies opgetrokken.
Kristof Pieters Langs de E17 werden opvallende houten constructies opgetrokken.

Het lijkt wel of de scouts aan het sjorren zijn gegaan langs de E17 in Sint-Niklaas. Navraag leert echter dat het om een veiligheidsmaatregel gaat van netbeheerder Elia. De metershoge houten portieken worden geplaatst onder het tracé van de hoogspanningskabels. Elia gaat de geleiders binnenkort vervangen door nieuwe exemplaren met een hogere capaciteit. Omdat de kans bestaat dat die gaan doorhangen bij deze operatie, zijn er bij elke kruising van de hoogspanningskabels met een weg houten portieken gezet.

Het project Brabo kadert binnen de versterking van het Belgische elektriciteitsnetwerk en is noodzakelijk om de bevoorrading van heel België en in het bijzonder van het havengebied te verzekeren. Het project omvat enerzijds de verhoging van de importcapaciteit vanuit Nederland, maar ook de aanleg van een nieuwe hoogspanningslijn van Lillo naar het hoogspanningsstation Mercator in Kruibeke.

De werken aan de Scheldeoversteek zijn trouwens ook volop aan de gang. Om de oversteek mogelijk te maken wordt aan beide oevers van de Schelde een nieuwe mast van 192 meter hoog gebouwd. Momenteel realiseert men de funderingswerken en worden de masten in verschillende onderdelen samengesteld op de aanpalende werfzone. In de loop van 2019 zullen deze onderdelen op elkaar geplaatst worden zodat een volledige mast ontstaat.

Aan de Ketenislaan wordt momenteel een nieuwe hoogspanningsmast gebouwd.
Kristof Pieters Aan de Ketenislaan wordt momenteel een nieuwe hoogspanningsmast gebouwd.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Ovich

  Yep.. om buitenlandse stroom in te voeren tegen woekerprijzen. Dus het kost geld om nog meer geld kwijt te zijn.

 • Chris Goossens

  Ik vraag me af of de mensen die in de omgeving wonen van zo'n hoogspanning op de hoogte worden gesteld dat er in de toekomst meer stroom door gaat en wat de gevolgen voor de gezondheid zijn.

 • patrick claeys

  Boeren doen dit al sinds mensenheugnis om schrikdraad aan de overkant van de weg van stroom te voorzien . Maar ja, als een snotneus-verslaggever dit voor het eerst ziet slaat z'n fantasie op hol hé...

 • Jan De Korte

  Als de mensen dat nog niet weten dan zijn dat een bende idioten.

 • Bernard Aelvoet

  Toch wel Karel, voor de multinationals zoals grote bedrijven zal er wel elektriciteit voorhanden zijn. Het is de kleine man die zijn nachtlampje zal moeten doven.