Pijp- en Tabaksmuseum viert grootste sigaar ter wereld

Deze maand wordt de 25ste verjaardag van de grootste sigaar ter wereld gevierd in het Pijp- en Tabaksmuseum.
JVS Deze maand wordt de 25ste verjaardag van de grootste sigaar ter wereld gevierd in het Pijp- en Tabaksmuseum.
Groot feest in het Pijp- en Tabaksmuseum in Sint-Niklaas, waar de 25ste verjaardag van de grootste sigaar ter wereld wordt gevierd.

De gigantische sigaar werd in 1993 gemaakt door de Botermelkgilde uit Onkerzele. Een 18-tal vrijwilligers slaagde er in om na 344 uur een sigaar te draaien met een lengte van 6,34 meter, een diameter van 47 centimeter en een gewicht van 400 kilogram. De grootste sigaar ter wereld was een feit.

In 1996 werd de sigaar door twaalf sterke mannen binnen gebracht in het Pijp- en Tabaksmuseum. Daar ligt ze sindsdien te kijk voor het grote publiek. “Het is natuurlijk het pronkstuk en dé blikvanger van het museum. Elke bezoeker staat er met verbazing naar te kijken”, klinkt het bij Bart Thiron, Yves Vrebos en Marie-Christine Hofman van het Pijp- en Tabaksmuseum, die de 25ste verjaardag van deze bijzondere sigaar niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Op zondag 18 november om 11 uur blazen ze er 25 kaarsjes uit en snijden ze de verjaardagstaart aan. Info: www.pijpentabaksmuseum.be, www.facebook.com/pijpentabaksmuseum. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.