Klaasjes lijden eerste thuisnederlaag

SK Sint-Niklaas verloor met 1-2 op eigen veld van Olsa Brakel. In de eerste helft was Sportkring nergens, meer dan een gelijkspel leek er niet in te zitten voor de Waaslanders. Door enkele tactische wijzigingen liep het na rust iets beter, maar de bezoekers gingen toch nog met de overwinning aan de haal.

Sint-Niklaas Olsa Brakel 

1-2


Veel moet u niet weten over de eerste helft: 'T was niet goed. Punt. Het begon nochtans veelbelovend: Achahbar trapte de bezoekers na vijf minuten op voorsprong met een schot van dichtbij (1-0), maar dan was de pret uit. Brakel bleef wel proberen, kwam zeer dicht bij de dubbele voorsprong, maar Delie tikte de voorzet over de grond van De Lange - onbegrijpelijk - over de kooi van Merckx. En Sint-Niklaas? Tja. Combinaties mislukten, individuele acties kwamen er niet uit en ballen werden meermaals plomp verloren getrapt. De frustratie groeide, tot Brakel cadeautjes begon uit te delen. Domme fout in de zestien van N'Sanga en bal op de stip. Lo Giudice faalde niet: 1-1.


In de tweede helft begonnen de Klaasjes met iets meer vuur, zonder echt goed te voetballen. Verstraeten stelde tactisch bij op het middenveld, bracht met Verspeeten een extra aanvaller en dat deed de bezoekers toch soms pijn. Maar ook dan bleef de thuisploeg te slordig omspringen met de ruimte om echt gevaarlijk te zijn. Panneel tekende voor het eerste gevaar van de tweede helft: zijn schot stierf in de handen van Brakeldoelman Otte. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers tegen de gang van het spel in zelfs op voorsprong. De Brakelaars pompten een verre vrije trap in de Wase zestien waar SK-doelman Merckx iets te ver uit z'n doel stond. Olsakapitein Kevin 'Hazie' Haezebroeck kon de bal subtiel over de Wase goalie knikken (1-2). Daarna zette Sint-Niklaas nog alles op alles, maar alleen een gekraakt schot van Verspeeten zorgde nog voor enige opwinding.


Sint-Niklaas: Merckx, Aerts, Verheuge, Sambou, Laref (81' De Vos), De Witte, Panneel, Eddy Shamavu (59' Verspeeten), Heyvaert, De Pauw; Lo Giudice (66' Rushiti).


Olsa Brakel: Otte, Knipping, Ringoot, Kabanda, Haezebroeck (82' Hebbelinck), De Lange, Achahbar (70' Cornelis), Makonga Gaetan, Bogaert (65' Pauwels), Delie, Lambrecht.


Doelpunten: 6' 1-0 Achahbar, 26' 1-1 Lo Giudice, 74' 1-2 Haezebroeck.


Geel: 16' Eddy Shamavu, 89' De Witte. (VMRD)