Job Design 'ontwerpt' carrière bij loopbaanbegeleiding

Catherine Vanhullebusch is met Job Design in Sint-Niklaas geland, waar ze mensen helpt om hun ideale job te vinden.
Foto Joris Vergauwen Catherine Vanhullebusch is met Job Design in Sint-Niklaas geland, waar ze mensen helpt om hun ideale job te vinden.
Een job vinden die écht bij je past, velen blijven er naar zoeken zonder het misschien ooit te vinden. Met haar bedrijf Job Design leert bedrijfspsychologe Catherine Vanhullebusch (38) hoe je je carrière zelf in handen neemt.

En zoals designers oplossingen creëren voor meubels, websites of gebruiksvoorwerpen, gebruikt zij de denkwijze van een ontwerper om een carrière vorm te geven.


Job Design is het eerste bedrijf in Vlaanderen dat 'design thinking' toepast bij loopbaanbegeleiding. Het is intussen met vijf jobcoaches actief in Vlaanderen, waaronder sinds kort ook in Sint-Niklaas. "In essentie helpen we mensen om gelukkiger te worden met hun job. Dat kan hun huidige job zijn of een nieuwe uitdaging, zoals een nieuwe baan of de keuze voor het ondernemerschap. Dat doen we met een totaal nieuwe methode, gebaseerd op 'design thinking'. Denken zoals een designer, kortom, om je eigen carrière weer in handen te nemen.

Burn-out

Uit onderzoeken van de KU Leuven, UGent en Odisee blijkt dat één op de twee Vlamingen vreest ooit een burn-out te krijgen. Te veel mensen zitten vast in een job die hen ongelukkig maakt, maar door de auto en het salaris hebben ze 'zekerheid' en velen zijn bang om die gouden kooi te verlaten."


Een coachingstraject bestaat uit acht uur individuele coaching. Job Design is door de VDAB erkend als loopbaancentrum. Dankzij loopbaancheques betaal je 80 euro voor het volledige traject, in plaats van 1.100 euro. Info: www.jobdesign.be. (JVS)