IJspiste op Grote Markt geopend: “Klaar voor feestelijke tiende editie”

Meer dan schaatsen alleen: van après-ski-sfeer in winterchalet tot curling en bowling on ice

JVS
Op de Grote Markt van Sint-Niklaas is de ijspiste vanaf vandaag open voor iedereen die graag de schaatsen aanbindt. Tot en met woensdag 9 januari valt er heel wat te beleven op en rond de 675 m² grote overdekte ijspiste naast het stadhuis, met ook een grote winterbar én een bistro met lunch en diner. 

Met elk jaar zo’n 20.000 schaatsers en zowat 60.000 bezoekers in de winterchalet vormt de ijspiste op de Grote Markt het epicentrum van het winterse evenementenprogramma in Sint-Niklaas. De ijspiste is vanaf vandaag geopend. Donderdagavond zette een delegatie van het Belgische team synchroonschaatsen als eerste de schaatsijzers in het ijs.

Het is dit jaar de tiende editie van de ijspiste, wat uitbaters Bram Lanoye en Dirk Van de Merckt aanzet om er een extra feestelijke jubileumeditie van te maken. Zo is er de komende weken onder meer discoschaatsen, met een dj midden op de schaatsbaan, curling en zelfs ‘bowling on ice’, waarbij de deelnemers met een slee zoveel mogelijk kegels omver moeten proberen glijden. Elke zondag van 10 tot 11 uur is er ook een schaatsuurtje voor senioren, waarmee 55-plussers alle ruimte krijgen op het ijs. In de piste van 45 op 15 meter is ook een kinderpiste geïntegreerd, met schaatshulpjes. Kinderen tot 6 jaar die op zaterdag van 11 tot 12 uur komen schaatsen, kunnen één ouder gratis meenemen op het ijs. En verder staat er op het ijs onder meer nog santa-schaatsen op het programma, op vrijdagavond 21 december verkleed als kerstman, en rolstoelschaatsen op 9 januari.

De grote winterchalet naast de ijspiste.
JVS De grote winterchalet naast de ijspiste.

Après-ski wintersfeer

In de chalet naast de ijspiste is er de komende weken ook heel wat dolle winterpret. Zo zijn er onder meer optredens van Bow & Arrow (13/12), The Wranglers (16/12), Brosius Band (20/12), The Smarties (27/12) en Rudy Jones (03/01). Op woensdag 19 december is er een goochelshow en op vrijdag 4 januari de intussen traditionele travestieshow. Op zondag 6 januari tot slot is er ook nog een winterbarbecue. Feestjes geven kan er ook, zowel verjaardagsfeestjes voor kinderen als bedrijfsevenementen. In het restaurantgedeelte van de chalet, de winterbistro, kunnen bezoekers terecht voor een lunch of diner.

De ijspiste is tijdens de schoolperiode alle dagen open van 9 tot 22 uur, op zaterdag tot 23 uur. Tijdens de schoolvakantie kan er vanaf 11 uur worden geschaatst. Ook op 24 en 31 januari is de piste open, van 11 tot 17 uur, net als op 25 december en 1 januari, van 13 tot 22 uur. Een schaatsticket voor een uur kost 6 euro, inclusief gebruik van de schaatsen. Alle info: Facebook d’ijspiste Sint-Niklaas. 

JVS
JVSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.