Huis van de Sint sluit af met 35.320 bezoekers

Sinterklaas neemt afscheid van zijn residentie in de Stationsstraat. Het Huis van de Sint lokte de voorbije 25 dagen liefst 35.320 bezoekers.
JVS Sinterklaas neemt afscheid van zijn residentie in de Stationsstraat. Het Huis van de Sint lokte de voorbije 25 dagen liefst 35.320 bezoekers.
Het Huis van de Sint in de Stationsstraat heeft gisteravond de deuren gesloten. Er kwamen liefst 35.320 bezoekers een kijkje nemen de voorbije drie weken.

Waar slaapt de Sint? Heeft hij een bad of douche? Wat eet hij graag? Op alle kindervragen was er de voorbije weken een antwoord in het Huis van de Sint, dat op maandag 12 november al voor de vijftiende keer de deuren opende. In het statige huis, de Salons in de Stationsstraat, waren er opnieuw heel wat kamers ingericht waar het grote publiek een kijkje kon gaan nemen. En dat hebben opnieuw heel wat mensen gedaan de voorbije 25 dagen.

Gisteravond sloot het Huis van de Sint de deuren, met in totaal 35.320 bezoekers op de teller. Sinterklaas overhandigde plechtig de sleutel van zijn residentie aan schepen van de Sint Marijke Henne (N-VA).

Bij de 35.320 bezoekers waren ook zo’n vijfhonderd klasgroepen uit heel Vlaanderen. “En bij de familiebezoeken in de vooravond en tijdens de weekends waren er ook mensen uit alle continenten. De aantrekkingskracht van het Huis van de Sint is heel groot”, zegt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.