Fuiven met een hoofdtelefoon

Scouts Sint-Tarsicius organiseert eerste 'silent disco'-fuif in Waasland

Een nacht willen fuiven, maar geen lawaai mogen maken? De scoutsgroep Sint-Tarsicius vond er een oplossing voor. Hun ‘Fonkelfuif’ werd het voorbije weekend de eerste 'silent disco' in het Waasland, een fuif waar de bezoekers een hoofdtelefoon om de oren kregen. "Vierhonderd aanwezigen doken tot in de vroege uurtjes op de dansvloer, zonder ook maar een decibel geluidsoverlast", klonk het.
De scoutsgroep Sint-Tarsicius houdt voor het eerst een 'silent disco', een fuif met hoofdtelefoons.
RV De scoutsgroep Sint-Tarsicius houdt voor het eerst een 'silent disco', een fuif met hoofdtelefoons.

"Op het kampeer- en speeldomein Puytvoet in Sint-Niklaas geldt er een strikte geluidslimiet", vertelt Tijs Cornu van de scoutsgroep. "Puytvoet is wettelijk een stiltegebied. De stekker moet er om 23 uur verplicht uit. We proberen onze barbecue ieder jaar wél muzikaal in te kleden. Dat doen we al meer dan vijftien edities met optredens, maar om deze keer wat langer te kunnen feesten, hebben we voor een andere oplossing gekozen."

Dat werd de 'Fonkelfuif', met een concept dat onder meer in Gent al langer goed scoort. "Het idee is simpel: drie dj’s draaien simultaan plaatjes, de bezoekers kiezen zelf naar welke muziek ze luisteren. Met hun lichtgevende hoofdtelefoons – rood, groen en blauw – tonen ze voor welke dj ze kiezen. De ene dj draaide pop en r&b, de andere soul, funk, disco en hiphop. Op het derde kanaal speelde onze eigen radiozender, Radio Fonkel, mét presentator en verzoekplaatjes."

 "Dubbel zoveel toestellen"

 En het werd een leuke nacht op Puytvoet. "Binnen enkele minuten vonden alle hoofdtelefoons een paar oren. We zijn de eerste scoutsgroep in Sint-Niklaas die met zo’n fuif uitpakt, dus de nieuwsgierigheid was gigantisch. Zo groot zelfs dat sommige bezoekers even moesten wachten tot een hoofdtelefoon vrijkwam. Volgende keer voorzien we dubbel zo veel toestellen."

De politie ontving geen enkele klacht. "Meer dan wat geroezemoes en gezang van feestvierders steeg niet op uit het bos. Onze meest geslaagde editie tot dusver", aldus Cornu. “We breiden volgend jaar zeker een vervolg aan de Fonkelfuif."

Fuiven in stilte.
RV Fuiven in stilte.
"Volgende keer voorzien we dubbel zo veel toestellen."
RV "Volgende keer voorzien we dubbel zo veel toestellen."Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels