Fluo-oranje verhoogt zichtbaarheid van ‘blauw op straat’

Korpschef Gwenn Merckx en burgemeester Lieven Dehandschutter stelden het nieuwe politievoertuig met fluo-oranje bumper vrijdag voor.
Kristof Pieters Korpschef Gwenn Merckx en burgemeester Lieven Dehandschutter stelden het nieuwe politievoertuig met fluo-oranje bumper vrijdag voor.
De politie van Sint-Niklaas kleurt voortaan, met de levering van een nieuw voertuig, de bumpers van haar wagens fluo-oranje. Ook de motorfietsen worden voorzien van een streepje fluorescerende oranje lak. Dit alles om de zichtbaarheid van politievoertuigen te verhogen.

Met de komst van de ‘nieuwe’ korpschef sinds juli dit jaar, kleurt het blauw van de lokale politie Sint-Niklaas vanaf nu dus ook een tikkeltje fluo-oranje. “Ervaringen in binnen- en buitenland met felgekleurde bumpers op politievoertuigen, tonen aan dat de politie beter opvalt in het verkeer. Dit ten voordele van ieders veiligheid”, legt korpschef Gwen Merckx uit. Binnenkort zal je trouwens ook fluo-oranje accenten kunnen spotten op de veiligheidsvesten en motorpakken van het Sint-Niklase politiekorps. “Op die manier verhogen we niet enkel onze zichtbaarheid omwille van veiligheidsredenen, maar streven we ook naar een hogere herkenbaarheid en aanspreekbaarheid van de politie in het straatbeeld”, vult burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) aan.

Hij mocht vrijdag de sleutels overhandigen van het nieuwe voertuig aan het korps. Inspecteurs Stijn Bollaert en Steven Van Eetvelde, beiden verantwoordelijken van het wagenpark, maakten van de gelegenheid gebruik om de speciaal uitgeruste kofferbak met heel wat praktische snufjes te demonstreren. “Het was een intensief en tijdrovend project om alle interventiemateriaal en enkele ‘extra’s’ zoals een telescopische ladder, spijkerreggen, wielklemmen, handgereedschap zoals schroevendraaiers, tangen en sleutels en EHBO-materiaal veilig en compact op te bergen. Maar het loonde de moeite. Onze interventieploegen hebben zo steeds alles bij de hand wanneer ze uitrijden.”

Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.