Ga naar de mobiele website
^ Top

Eerste steen van 12 nieuwe flats tehuis De Klokke

Oud-burgemeester Jef Foubert legt de eerste steen van de 12 nieuwe flats van De Klokke, waarvan hij voorzitter is.
Foto JVS Oud-burgemeester Jef Foubert legt de eerste steen van de 12 nieuwe flats van De Klokke, waarvan hij voorzitter is.
Aan De Klokke, het tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking aan de Abingdonstraat, is de eerste steen gelegd voor de bouw van twaalf nieuwe appartementen.

Een belangrijke stap voor het tehuis, dat het bouwbudget van 1,3 miljoen euro grotendeels vond bij bedrijven, families, vrienden en sympathisanten, met toelagen van de stad Sint-Niklaas en de provincie. De Klokke gaat hiervoor in zee met Inclusie Invest, een coöperatieve vennootschap die de zorgsector en geëngageerde privépersonen samenbrengt met als doel woningen te bouwen voor mensen met een beperking. Iedereen kan kapitaal binnenbrengen en aandeelhouder worden van een project. Op dit moment kunnen meer dan 70 mensen terecht bij De Klokke. De uitbreiding komt achter het huidige gebouw, op de vroegere voetbalterreinen van Gerda, naast het Welzijnshuis en het in aanbouw zijnde OCMW-rusthuis. "In die 12 appartementen kunnen volwassenen met een verstandelijke beperking zo zelfstandig mogelijk wonen aan een betaalbare huurprijs. Op die manier kunnen ze, met de juiste zorg, net zoals ieder ander mens een eigen leven uitbouwen", zegt directeur Bob Lenssens van De Klokke. De eerste bewoners zullen begin 2017 hun intrek kunnen nemen in de flats. In het Waasland staan nu meer dan 800 mensen met een verstandelijke beperking op de wachtlijst voor een soortgelijke flat. (JVS)

Meer over


Meld een bug