Broers Evert en Steven Dehandschutter eerste keer samen piloot

Gaston De Rudder (73) ziet zijn opvolging verzekerd met de broers Evert en Steven Dehandschutter, die beiden hun debuut maakten als piloot op de Vredesfeesten.
Kristof Pieters Gaston De Rudder (73) ziet zijn opvolging verzekerd met de broers Evert en Steven Dehandschutter, die beiden hun debuut maakten als piloot op de Vredesfeesten.

Voor de broers Evert en Steven Dehandschutter was het de eerste keer dat ze als piloot deelnamen aan de Vredesfeesten.


Beide vliegen voor het ballonteam Sidony van Gaston De Rudder, dé eminence grise onder de ballonvaarders. Evert en Steven zijn de zonen van burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). Opstijgen op de Grote Markt van Sint-Niklaas is voor beide piloten dan ook het absolute summum. "We vliegen al een tijdje met de ballon. Ik heb dit jaar zelfs deelgenomen aan een recordvlucht van 100 luchtballons over het Kanaal", vertelt Evert. Om deel te mogen nemen aan de Vredesfeesten moet je minimum 150 vlieguren hebben. Dit jaar was voor beide broers de eerste maal dat ze samen als piloot konden meedoen. "Je moet wel goed geconcentreerd blijven om op te stijgen tussen zo'n massa luchtballons", zegt Evert. Zowel zaterdag als zondagochtend vlogen de broers samen. "Zaterdagochtend zijn we zelfs broederlijk naast elkaar geland met onze ballons", lacht Steven. (PKM)