Brandweer moet ‘cannabisspoor’ opkuisen op rijbaan in Sint-Niklaas

AFP
De brandweer van Sint-Niklaas moest vrijdagavond rond 21.20 uur uitrukken om de rijbaan op te kuisen aan Huis ten Halven in Nieuwkerken-Waas. Het ging deze keer niet om een oliespoor of om brokstukken van een ongeval, maar wel om een ‘cannabisspoor’. 

De politie had een auto klemgereden waarvan de inzittenden kort voor de controle een onbekende hoeveelheid cannabis door het raam naar buiten hadden gegooid. De twee passagiers van de wagen waren wellicht in paniek geraakt toen ze een patrouillewagen kruisten van de politie Sint-Niklaas. Toen het duo aan de kant werd gezet, werd in de wagen een zak aangetroffen met daarin 240 gram cannabis. 

Hoeveel ze al door het raam hadden gegooid, is niet bekend maar er hing wel een doordringende geur in de straat. De politie vroeg daarom de brandweer in bijstand om de rijbaan proper te spuiten. De twee inzittenden werden meegenomen naar het commissariaat voor verhoor. Het parket besliste nadien om hen vrij te laten maar ze zullen zich later wel nog voor de rechtbank moeten komen verantwoorden.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cliff Verhaegen

  Wat een hyporiet land alcohol mag verkocht worden en wetende dat alcohol meer schade aanricht aan je lichaam dan cannabis, en hoe dom kan je zijn om het niet te legaliseren? Meer jobs, taxen en veel gezonder dan alcohol...

 • John Geers

  De drug alcohol ,verkocht door de o.a. ,Stella , en nog adellijkeke families is toegelaten , waarom nog wachten met gelijkaardige producten,die ze niet in hun monopolie hebben ? Zoniet alles verbieden wat roes geeft.

 • Guido Hutsebaut

  Heel juist Eric....legaliseer zoals in Canada...1ste week van de vrije handel daar waren alle 110 coffeshops uitverkocht..... legaliseren zal jobs meebrengen en brengt tax op voor de regering.

 • Eddy van Dorst

  Natuurlijk WEER vrijgelaten.ZIEKELIJK LAND

 • Rene Dannau

  en niemand was vrijwilliger om dit spoor op te roken.