Brandweer moet ‘cannabisspoor’ opkuisen op rijbaan in Sint-Niklaas

AFP
De brandweer van Sint-Niklaas moest vrijdagavond rond 21.20 uur uitrukken om de rijbaan op te kuisen aan Huis ten Halven in Nieuwkerken-Waas. Het ging deze keer niet om een oliespoor of om brokstukken van een ongeval, maar wel om een ‘cannabisspoor’. 

De politie had een auto klemgereden waarvan de inzittenden kort voor de controle een onbekende hoeveelheid cannabis door het raam naar buiten hadden gegooid. De twee passagiers van de wagen waren wellicht in paniek geraakt toen ze een patrouillewagen kruisten van de politie Sint-Niklaas. Toen het duo aan de kant werd gezet, werd in de wagen een zak aangetroffen met daarin 240 gram cannabis. 

Hoeveel ze al door het raam hadden gegooid, is niet bekend maar er hing wel een doordringende geur in de straat. De politie vroeg daarom de brandweer in bijstand om de rijbaan proper te spuiten. De twee inzittenden werden meegenomen naar het commissariaat voor verhoor. Het parket besliste nadien om hen vrij te laten maar ze zullen zich later wel nog voor de rechtbank moeten komen verantwoorden.