Bekende tuinarchitecte aan rand van faillissement

Tuinarchitecte Veerle Smet (37), bekend van het televisieprogramma The Sky is The Limit op Vier, kampt met financiële problemen. Het gaat zelfs zo ver dat een faillissement niet ver af is.

Bovendien zijn er maar liefst veertig schuldeisers die achterstallige betalingen eisen van haar. In totaal gaat het om een bedrag van 380.000 euro.


De tuinarchitecte uit Nieuwkerken bij Sint-Niklaas staat er om bekend om strakke en peperdure tuinen af te leveren voor haar klanten. Ze is de zaakvoerster van Allé Lou en is bekend over heel Vlaanderen. Ze heeft verschillende diploma's in Gent behaald die ze allemaal benut heeft om haar huidige job te kunnen uitoefenen. Ze was in het programma te zien als een zakenvrouw die de werven bezocht op hoge hakken. Haar passage in het programma zet echter veel kwaad bloed bij de mensen die nog geld verwachten van haar.


Ondanks haar deelname en de vele projecten is er ook een keerzijde aan de medaille. Smet moest maandag opnieuw verschijnen voor de rechtbank van koophandel in Dendermonde. Daar blijkt ze te vechten tegen een faillissement met haar bedrijf. Sinds half juni krijgt ze ook bescherming tegen haar schuldeisers. De veertig gedupeerden, vooral aannemers, eisen nog geld van Allé Lou.


De schuld zou in totaal 380.000 euro bedragen, wat een faillissement van haar bedrijf bijna onafwendbaar maakt. Of de schuldeisers effectief ooit iets van hun bedrag zullen zien is onduidelijk. Veerle zelf was niet bereikbaar om te reageren. (KBD)