Ballonloop door parking onder Grote Markt

De organisatoren van de Ballonloop aan de uitgang van de parking onder de Grote Markt. Deelnemers aan de stadsloop zullen daar door lopen.
Foto Vergauwen De organisatoren van de Ballonloop aan de uitgang van de parking onder de Grote Markt. Deelnemers aan de stadsloop zullen daar door lopen.
De Ballonloop zal op 6 september september door de ondergrondse parking op de Grote Markt van Sint-Niklaas gaan. De stadsloop - waar een paar duizend mensen aan deelnemen - wordt al voor de derde keer georganiseerd.

Deze keer zijn Studio Brussel-presentatoren Linde Merckpoel en Stijn Van de Voorde de meter en de peter van het gebeuren. Zij zullen ook zélf hun loopschoenen bovenhalen. De organisatoren mikken op tweeduizend deelnemers.


Het is dan nog wel 106 dagen wachten, vanaf vandaag kunnen sportievelingen zich wel al inschrijven. De organisatie heeft ook al enkele nieuwe ingrepen bekendgemaakt. Zo is er voor het eerst een 'kidsrun' van een kilometer.Na de organisatorische problemen vorig jaar grijpt de organisatie terug naar één parcours in de binnenstad. Eerst gaan de deelnemers van de vijf kilometer van start, een uurtje later leggen de lopers voor de tien kilometer datzelfde parcours twee keer af. Leuk wordt de passage door de parking onder de Grote Markt. De aankomst bevindt zich in het stadspark.


De Ballonloop krijgt dit jaar een extra muzikaal tintje. Bij de inschrijving kunnen deelnemers hun favoriete loopmuziek meegeven. Daarvan maakt de organisatie een playlist, die langs het parcours door de boxen zal knallen. In de ondergrondse parking zullen djembéspelers het ritme aangeven. Info: www.ballonloop.be. (JVS)