B&B biedt ballonrit aan om meer toeristen te lokken

Nederlanders Peter en Adrianne Hooimeijer (links) klinken met Anne Agneessens van B&B Anne's House en ballonvaarder Steven Ongena op een geslaagde vlucht.
Foto Joris Vergauwen Nederlanders Peter en Adrianne Hooimeijer (links) klinken met Anne Agneessens van B&B Anne's House en ballonvaarder Steven Ongena op een geslaagde vlucht.

De hotels en B&B's in de regio doen het goed, maar de bezoekers zijn meestal zakenlui uit binnen- en buitenland. Het aandeel toeristen blijft pover. Anne Agneessens van B&B Anne's House in de Jagersdreef in Sint-Niklaas heeft een creatieve oplossing gevonden na een toevallige ontmoeting met ballonvaarder Steven Ongena uit Sinaai. Samen bieden ze nu een overnachting met ontbijt én ballonvaart aan, voor 165 euro per persoon. Een idee dat werkt, wan de eerste toeristen zijn aangekomen. Een pas getrouwd koppel uit Amsterdam kon twee weken geleden na hun huwelijksfeest door het slechte weer nog niet van de grond in het Waasland, maar deze week kreeg het koppel uit de Veluwe, tussen Arnhem en Zwolle, wel de eer om als eerste de combinatie B&B en ballonvaart mee te maken. "Het was fantastisch. Deze eerste ballonvlucht is onvergetelijk", zeggen Peter en Adrianne Hooimeijer. "Ik leerde Anne's House kennen toen ik hier voor zaken moest zijn. De ballonvlucht is de kers op de taart. Je eerst in de watten laten leggen in B&B om nadien nog eens een ballonvlucht te maken: geweldig. Vele landgenoten zullen dit smaken."


Info: www.anneshouse.be en www.airballooning.be. (JVS)