Autoloze zondag lokt pak volk naar stadscentrum

In het stadscentrum van Sint-Niklaas is heel wat volk buiten gekomen om straten en pleinen in te nemen tijdens de autoloze zondag. De hele middag zijn er tientallen activiteiten. De autovrije zone strekt zich uit van de Spoorweglaan tot de Moerlandstraat, in een groot deel van de stadskern. Vanaf 12 uur is de autovrije zone afgebakend. Tot 18 uur vinden tal van initiatieven plaats op straat. Ten laatste tegen 19 uur kan er opnieuw autoverkeer door het centrum.
De autoloze zondag op de Grote Markt.
JVS De autoloze zondag op de Grote Markt.

Barbecue

Op de Grote Markt vindt ondertussen het BBQ-kampioenschap van het Waasland plaats. Dat is een organisatie van het BBQ-team Laurentius uit Sint-Niklaas, zelf een absoluut topteam in binnen- én buitenland. 45 teams uit binnen- en buitenland nemen deel. De teams begonnen op zaterdag aan hun wedstrijd, tijdens de autoloze zondag volgt de ontknoping met de presentaties voor de jury. En of de BBQ-masters er iets van bakken. Voor vele toeschouwers is het een ontdekking wat ze allemaal klaarspelen met hun barbecue. Bij dit kampioenschap moesten ze aan de slag in drie categorieën: KCBS, of 'Kansas City Barbecue Society', waarbij een aantal internationaal vastgelegde wedstrijdregels worden gevolg met vier vleessoorten, culinair barbecue en 'SCA', waarbij het de opdracht is om de best mogelijke steak te bakken. 

Intussen vindt op de Markt ook het BBQ-kampioenschap van het Waasland plaats, met 45 teams uit binnen- en buitenland.
JVS Intussen vindt op de Markt ook het BBQ-kampioenschap van het Waasland plaats, met 45 teams uit binnen- en buitenland.
Jongeren palmen de Parklaan in.
JVS Jongeren palmen de Parklaan in.
Animo op de Grote Markt tijdens de autoloze zondag.
JVS Animo op de Grote Markt tijdens de autoloze zondag.
De autoloze zondag in Sint-Niklaas.
JVS De autoloze zondag in Sint-Niklaas.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels